Mini-Fastnet 2003: Base Camp 14de bij Fastnet Rock

  • Author: entityone
    Date: wo, 18/06/2003 - 02:00

Vorige zondag zijn 84 (vier-en-tachtig, u leest het goed)
Mini-transattertjes vertrokken uit het Bretoense Douarnenez voor een
retourtje Fastnet Rock. Het kruim van de Franse Mini-zeilers is hier natuurlijk op aanwezig, aangevuld met enkele buitenlandse vogels. Al van bij de start vlogen ze er in: de duo's Armel Trippon & Damien Grimont op hun proto 'Moulin Roty' en torenhoge favorieten Fred Duthil en François Lebourdais met de 'All Mer' maakten al meteen duidelijk waarvoor ze gekomen waren: winnen!

In al dat Frans mini-geweld, toch enkele buitenlanders waaronder de
Belgische Pogo 2 'Base Camp' van Peter Laureyssens (oud member Clubracer Team) en Floris Mortelmans en de proto 'Zack Zack' van Gaspard Franeau.
Na de start was de 'All Mer' het eerst weg uit de baai van Douarnenez, waar de weinige zuchtjes wind de deelnemers het knap lastig maakten, en bij de Seven Stones, weer zo'n hoop stenen in de zee die als merkteken gelden, lagen ze nog steeds vooraan, voor de 'Moulin Roty' van de andere favoriet.

De 'Base Camp' passeerde de Seven Stones in 18de positie.
Gisterenavond om 20u35 rondden de leiders dan de Fastnet Rock, niet de 'All Mer', maar wel de 'Moulin Roty', die maar liefst anderhalf uur voorsprong had op de tweede 'Sojasun'. De 'All Mer' rondde pas als 10de.
Goed nieuws ook van de 'Base Camp' die als 14de doorkwam, bij een ferme 30 knopen wind, als derde van Pogo 2's. De offficiële website van de organisatie heeft het blijkbaar wel moeilijk met het onderscheid tussen proto's en serieschepen, want ze kondigen met veel bombarie aan dat de eerste serie-mini de Fastnet Rock rondde in 20ste positie. Zijn Pogo 2's dan geen serie-mini's?

foto boven © B.Stichelbault

Meer info (in het Frans) op www.atlantys-online.com/minifastnet/ , en af en toe ook op www.courseonline.fr , eveneens in de taal van Molière.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: