Texel Dutch Open van start met recordpoging! (NED)

Vandaag 18 juni 2003 gaat de Texel Dutch Open met een record aantal deelnemers van start. Momenteel staan 140 boten ingeschreven voor de derde editie van het kampioenschap. Om vijf voor één ‘s middags klinkt het eerste startschot. Gunnar Larsen en Xander Pols zullen dan halverwege het eiland zijn. Bij goede omstandigheden ondernemen zij in de ochtend een recordpoging.

De Texel Dutch Open vindt plaats op woensdag 18 tot en met vrijdag 20 juni. Het officieel door het Watersportverbond erkende Open Nederlands Kampioenschap bestaat uit zes races, plus de klassering van de Zwitserleven Ronde om Texel zelf. Voor veel zeilers geldt het evenement als voorbereiding op de Zwitserleven Ronde om Texel op zaterdag 21 juni. Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk, winnaars van de Ronde om Texel 2002 en winnaars van de Texel Dutch Open 2001, arriveerden vandaag vroeg in de middag om zich klaar te maken voor morgen. Hun trainingsmaatjes in de Tornado, Hugh Styles en Marcus Lynch uit Groot-Brittannië, voeren vandaag al hun eerste trainingsrondjes op het Texelse water. De winnaars van de Ronde om Texel 2001, Cavin Colby en Cori Camenisch, hebben zich eveneens gemeld. De Texel Dutch Open 2003 heeft niet alleen een record aantal deelnemers, maar tevens een zeer sterk veld.

Gunnar Larsen en Xander Pols gaan als eerste team dit jaar een poging doen om het ronderecord te verbreken. Het snelste record dateert van 1982 toen Martin Warnaar en Wop Rienks in 2 uur 9 minuten en 7 seconden het eiland rondden. Het gebied direct ten noordoosten van Texel is intussen beschermd natuurgebied, waardoor de kortste route niet meer mogelijk is. Tegenwoordig moeten de zeilers om de VC-boei en daarom geldt nu het ronderecord van Ron van Teylingen en Paul Manuel. Zij stuurden hun Tornado in 1997 in 2 uur 30 minuten en 36 seconden rondom Texel. Gunnar Larsen: "Met onze nieuwe M20 moeten we in staat zijn om ook bij minder wind een serieuze bedreiging voor het ronderecord te zijn. We zijn benieuwd."

foto: archief PPP Hans kok

Meer info: www.roundtexel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: