Vanaf dit weekend HaaksWaddenweek & ONK IMS 2003!

  • Author: Ice
    Date: do, 19/06/2003 - 02:00

Medemblik - zaterdag 21 en zondag 22 juni 2003 en vanaf vrijdag 27 t/m zondag 29 juni 2003 in Den Helder wordt de IJsselmeer HaaksWaddenweek 2003 en het Open Nederlands Kampioenschap IMS 2003 gevaren.

Deze wedstrijdserie wordt gevaren op het IJsselmeer, de Waddenzee en Noordzee en staat open voor de klassen IMS, ORC-Club en Pion, en op aparte banen tijdens het eerste weekeinde voor X99, J22, FF65 en Vega.
Tijdens de IJsselmeer HaakWaddenweek wordt tevens het ONK IMS 2003 gevaren.

De IJHW 2003 telt mee voor de Verbondsbezem Competitie en de ORC-Club Competitie.

De IJsselmeer HaaksWaddenweek (IJHW) is anders dan andere zeilwedstrijdseries. In de IJHW zeil je in één serie zowel op zoet als op zout water.
Het eerste weekeinde geeft de kans om voor Medemblik met veel upwind/downwind al je trimtalent te gebruiken. Korte rakken, dus veel wisseling van zeilvoering.
Het tweede weekeinde vanuit Den Helder kom je de stroom tegen. Behalve zeiltrim en stuurmanskunst, wordt ook inzicht gevraagd in het effect van stroom op je koers naar de volgende boei. Naast kortere banen op de rede, een langere baan die afhankelijk van het weer, de Noordzee of de Wadden op gaat.
Het programma is afgestemd op het Open Nederlands Kampioenschap IMS.

Meer info: www.ijhw.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: