Drieste sabotage aan boord van LEVYAH!

Hat zeiljacht LEVYAH dat in het Oostendse RYCO afgemeerd lag, na haar succesvolle deelname aan de Commodores Lambrechts Cup, en in afwachting van wedstrijd Oostende - Ramsgate, viel donderdag ten prooi aan een misselijk makende sabotage.

Omstreeks 13,30 uur werd de schipper opgebeld en werd hem
meegedeeld dat hij even naar zijn boot moest gaan kijken want dat er hem een onaangename verrassing te wachten stond.Daarop nam de schipper onmiddellijk kontakt op met de RYCO, waar na kontrole de voorzitter van de jachtclub, de Heer Mestdagh, hem bevestigde wat gevreesd werd, namelijk een grondige sabotage: de 6 winches werden volledig gedemonteerd, enkel de buitenste behuizing werd voor de schijn aan boord gelaten.

De scheepvaartpolitie werd onmiddellijk op de hoogte gebracht, de dader wordt gezocht voor diefstal en afpersing.
De zeilwereld werd aldus met verstomming geslagen door zo'n lafhartige en nog nooit geziene daad.

De Levyah met het Clubracer Racing Team, dat tot de grote kanshebbers voor de Oostende - Ramsgate behoorde , heeft ondertussen de moed weer bijeen geraapt en zal alles in het werk stellen om de boot wedstrijdklaar te maken voor Schevingen volgende week.

Het team wil speciaal de RYCO en de havenmeester danken voor hun bereidwillige medewerking bij dit trieste incident.

Wordt vervolgd,
...

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: