Base Camp 12de (BEL), Zack 30ste bij de Proto's

  • Author: entityone
    Date: vr, 20/06/2003 - 02:00

Oud-Clubracer Racing teamlid Peter Laureyssens heeft samen met Floris Mortelmans de eerste grote wedstrijd met hun Pogo 2 Base Camp tot een goed einde gebracht.
Na een langzame oversteek vanuit Frankrijk naar de Fastnet Rock, waar ze als 14de overall omheen gingen, vlogen ze terug naar Douarnenez, waar ze gisterennamiddag om 15u37 eindigden als 12de bij de proto's, wat voor onze Belgische Mini-neofiet toch een opmerkelijke prestatie is, temeer daar de Pogo 2 waarop Peter en Floris varen eigenlijk een serie-boot is, die aan speciale voorwaarden moet voldoen (minder zeil, geen kantelkielen toegelaten e.d.). Ze waren ook slechts 37 minuten langzamer dan de eerste Pogo 2.

Bij aankomst gisteren om 15.37 leverde dit hem een derde plaats op in zijn klasse. Met maar 5 minuutjes achterstand op de tweede en een 45-tal minuten op de eerste Pogo2. Wat een prestatie voor zijn eerste grote wedstrijd bij de mini’s. Winnaar werd het team met de proto 433 "Le GRAU DU ROI - PORT CAMARGUE" geschipperd door Samuel MANUARD met Yannick CANO.

Toen ik deze morgen met Peter belde waren ze al druk bezig om de boot uit het water te halen. De wedstrijd is zeer voorspoedig verlopen, ook al hadden ze in begin geen idee in welke positie ze lagen. Met een topsnelheid van 16 knopen zijn ze van de fasnet-rock richting Frankrijk gespoten. Spijtig genoeg duurde dit feestje niet lang want ze hebben de laatste mijlen onder solent moeten varen. Meer nieuws is er nog niet te vertellen daar Peter zijn mobieltje de geest gaf.

Peter kijkt nu al vooruit naar de volgende wedstrijd die over drie weken plaats vindt, nl de "transgascogne"
Ook daar zullen we Peter volgen en hopen op een goede uitslag zoals hij nu gevaren heeft.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: