Joint Venture Goes Italy - 6

Gisterenmorgen de term psychologische oorlogsvoering een beetje gebruikt. Ten eerste klopte er een aantal termen en regels niet in de sailing instructions. Van het Italiaans naar het Engels gaat niet al te goed.

Voor aankomende oktober bij het WK is het dus verstandig om de regeltjes goed na te lopen.
De wedstrijdcomissie had voor ogen om na elke zeildag een aantal teams op gewicht te gaan keuren.
Aangezien er specifiek in de reglementen staat dat dit voor aanvang van het evenement moet plaats vinden hebben we hun daarvan op de hoogte gebracht waarna alle teams op de weegschaal moesten staan.
Wel leuk om dit te doen. Geintje moet kunnen toch!

Om een uurtje of 12.00 kwam de wind opzetten waarna we meteen van start zijn gegaan. Het starten was met 15 bootjes wel weer een verademing, lekker op de lijn en met volle snelheid weg. Voor de
rest een lekker wedstrijdje gevaren. Eindresultaat een 4-de plek.

De tweede wedstrijd ging soortgelijk, jammer genoeg bij het laatste boeitje nog een bootje moeten laten gaan, dus een 5-de plek.
De derde en laatste wedstrijd voor vandaag begon goed, we vochten weer naar een 4-de of 5-de plek.
In het laatste voor de windse rak zakte de wind echter in en je raad het natuurlijk al, bij ons het meest. Dus van een 5-de plek naar een 10-de plek gezakt. Dit is natuurlijk geen mooie afsluiter van vandaag.

Ieder geval, overall liggen we 5-de met de 3-de en 4-de dicht bij ons. Morgen hopen en verwachten we een plekje of misschien 2 omhoog te kunnen gaan.

J22 NED 166: www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: