Ronde Texel: Team Vink/De Laaf als eerste binnen

De 26e Zwitserleven Ronde om Texel kende vandaag een ongekend spannende ontknoping! De strijd om de eerste plaats was bloedstollend. Enkele meters voor de finishlijn passeerden Peter Vink en Sven de Laaf de favorieten tot op dat moment, Gunnar Larsen en Xander Pols. Vink en De Laaf zetten een tijd neer van 2 uur, 37 minuten en 19 seconden. Slechts 9 seconden voor Larsen en Pols. Wereldkampioen Darren Bundock finishte op de derde positie in 2.40.01. Stuurman Bundock met bemanning Will Howden, beiden Australiërs, maken goede kans op de overalltitel.

Peter Vink en Sven de Laaf zijn dolblij dat zij als eerste zijn geëindigd. Peter Vink: "We varen altijd wel goed op Texel, maar we halen het steeds net niet. Nu hebben we het eindelijk goed afgerond." Sven de Laaf is ook dolblij, maar het had geen 20 minuten langer moeten duren, "want dan had ik helemaal dood gegaan". Voordat het duo Vink en De Laaf finishte gingen Leigh McMillan en Mark Burkeley op Tornado over de finishlijn. Het resultaat van dit team werd echter afgekeurd door de jury, daar zij 10 seconden te vroeg startten. Tot overmaat van ramp sloeg de Tornado van dit pechteam om in de branding. De boot liep hierbij zware schade op.

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout finishten als eerste damesteam. Marcelien: "De start was moeilijk met zoveel boten, maar daarna hebben we echt lekker gevaren."

Van de 540 boten die zich voor de 26e Ronde om Texel hebben aangemeld, zijn er uiteindelijk 510 daadwerkelijk gestart. 473 Boten hebben de finish gehaald. De omstandigheden waren uitstekend: westenwind, 3-4 bft. De organisation toonde zich in een eerste reactie tevreden: Het ultieme Zwitserleven Gevoel was duidelijk aanwezig.

Om alvast te noteren in de agenda's: De 27e Ronde om Texel wordt gehouden op zaterdag 5 juni 2004

Foto boven en onder: beetje ingewikkelde (en kostbare) landing in de branding. Team Tack & Gybe, MCMILLAN/BULKELEY (die als eerste over de finish kwamen maar te vroeg gestart waren….)
MCMILLAN/BULKELEY

Foto onder Winnaars Bundock/Howden
Winnaars Bundock/Howden

Meer nieuws en alle uitslagen: www.roundtexel.com

Foto's © Annemiek van Kinderen
Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: