Joint Venture Goes Italy - 7

Vandaag onze tweede wedstrijddag. Vanochtend toen we aankwamen stond er een zacht briesje uit het noorden. Om een uur of tien ging deze wind compleet liggen. Dus was het tijd voor cappuchino, relaxen en uit de zon blijven. Bij een temperatuur van 34 graden moet je je niet al te druk maken. Vandaag om een uur of een kwam pas de wind op zetten uit het zuidwesten. Even voor de duidelijkheid; als het mooi en stabiel weer is komt de wind altijd uit het zuidwesten, sterkte rond de 12 knopen.

Ook het wedstrijdcomite heeft goed door dat je dan meteen het water op moet om te zeilen, dus om ongeveer 13.30 begon de eerste wedstrijd. De start was dramatisch slecht, de bovenboei vervolgens overzeilt, je kan nagaan dat deze wedstrijd niet echt een lekker resultaat tot gevolg had.Een 10 plek alweer.
Wel hadden we de trim aan het grootzeil aangepast wat ons erg beviel.

De tweede wedstrijd dan, betere start, beter aan de wind gevaren en geen boeien overzeilen. Dit had het gewenste resultaat; een derde plek.
Ook de laatste wedstrijd was niet onverdienstelijk een vierde plek.

Aan de wind lopen we vergeleken met de rest van het veld erg hoogen hard, komen lekker mee met de rest van de top. Op boothandling winnen we het zeker van de meeste Italianen. We hopen dan ook dat morgen de Noordoosten wind op zal steken, deze staat meestal garant voor windje 6+.

Nog even over de rest van het veld. De top drie bestaat voornamelijk uit professionele zeilers, het is erg leuk als je deze dus af en toe achter je kan houden. Over de rest van het veld kan je zeggen dat ze niet zoveel in de J-22 varen, wel in veel andere boten zoals de Benetau 25. De laatste 4 á 5 bootjes moet je gewoon voor oppassen omdat ze gewoonweg te weinig boothandling hebben.

Wij zijn vroeg weg gegaan van het diner en hebben niet teveel gedronken. Morgen zullen we daar profeit van hebben. Morgenavond krijgen jullie het allesbeslissende mailtje.

J22 NED 166: www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: