Joint Venture Goes Italy - 8

Gisteren judgement day en we hebben het geweten! Na koffie met taart vanwege Joost zijn verjaardag met het mes tussen de tanden naar Domaso gereden. Aangekomen bij de club ging iedereen in de relax stand. Alleen Frank moest gelijk aan de bak om te getuigen bij een protest van gisteren. Een simpel protest, waar de Italianen welliswaar anderhalf uur mee wisten te vullen.

Om half twaalf stak de wind op, een stuk vroeger dan normaal dus. Langzaam vulde het meer zich met een mooie zuidwesten wind, kracht 5. Die hadden we hier nog niet gezien.
Het eerste potje startten we scherp bij het startschip. Terwijl de wind nog wat toenam, treinden we lekker door.
Met een aantal mooie slagen kwamen we als tweede bij de bovenboei aan. Direct achter de "profi’s" dus.
Deze race mooi uitgezeild en een tweede plek dus!

Tweede potje gingen we weer heel strak weg bij het startschip. Wederom als tweede rond de bovenboei achter de profi’s. Bij de benedenboei moesten we één bootje laten schieten, wat we vervolgens weer goed maakten in het laatste kruisrak. Daarna onbedreigd uitgezeild en dus weer een tweede plek!

Laatste start was iets minder waardoor we met een kort klapje vrij moesten varen. Daanra hard en hoog het kruisrak gevaren en als vijfde rond de bovenboei. Voor de wind een bootje gepakt en in het volgende kruisrak terug gevochten tot de eerste plek. Daarna op safe als voorste bootje het laatste voor-de-windse rak uitgevaren. Bij de benedenboei bijna getest of de spinnaker als drijfanker kan dienen, dat kan! Snel opgelost en als eerste over de finish!

Overall zijn we 4e geworden met 31 punten met een mooie reeks:

4 5 10 10 3 4 2 2 1

zes punten achter de nummer 2 en tien punten voor de nummer 5. Helaas geen podium, maar dus wel een dagprijs vandaag!
We hebben een hoop geleerd, vrienden gemaakt en veel praktische informatie over het WK gekregen!

J22 NED 166: www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: