Sjaelland Rundt: Bols super maxi verbreekt record!

Geen gehype maar resultaten die tellen voor de Bols super maxi monohull, ze breken net het snelheidsrecord in een van de zwaarste races van Denemarken in een recordtempo van 22 uur 10 minuten en 6 seconden. Het vorige record was 29 uur en 8 seconden.

De overwinning werd gewonnen in niet al te beste omstandigheden, van de 270 starters zijn er maar 22 over de finishlijn gekomen.
Een halve race met windsnelheden rond de 30 knopen aanwakkerend tot 40 knopen. 24 bemanningsleden zorgden ervoor dat de boot met een constante bootsnelheid van 12 knopen door de korte golfslag van 2-3 meter hoog beukte en dit voor de eerste 10 uur.

Halverwege de regatta draait de zuidelijke tip van Sjaelland naar het noorden, Spi op en volle snelheid richting finish van 14 naar eerst 16 knopen dan een gemiddelde bootsnelheid van zo'n 18-20 knopen.

Na 22 uur gaat de Bols met een snelheid van rond de 25 knopen over de finishlijn, surfend de stad van Helsingor voorbij met een nieuw record dat moeilijk te breken zal zijn.

Stefan Laux deelt ons mede:"This was a very, very tough race and I have nothing but admiration for the crew of the Bols. The conditions were testing to say the least. Simply finishing this race was an achievement but to smash the course record by 7 hours is just staggering.
"This is the best start imaginable for the Bols in its bid to become the fastest boat in the world and break three world records: the 24 hour monohull record, the transatlantic record and the round the world monohull record.
"Now our eyes move north to Sweden where in six days time the Bols will take part in the Gotlund Rundt competition. After this fantastic result in Denmark, our spirits remain justifiably high."

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: