AZAB 2003 deel 2!

  • Author: entityone
    Date: di, 24/06/2003 - 02:00

Nu de start van het tweede deel vanochtend omstreeks 11 uur gegeven werd, is het interessant om de uitslag in verbeterde tijd eens onder ogen te nemen.
In klasse 4, waar de grote jongens zich ophouden, zeilde de 'Roaring Forty' (Open 40) van Michel Kleinjans (BEL) als eerste over de streep, wat hem een derde plek in de tussenstand oplevert, op drie uur van de tweede, de Britse 'Jalfrezi' (J 120), die op zijn beurt slechts 7 minuten 'trager' was dan de Nederlandse 'Matjas' (J 130). Stel u voor: 9 dagen lang zeilen -dat is 216uur- en dan nog met 7 minuten de eerste plek aan je zien ontglippen...of grofweg 2 seconden per uur.

De andere Belgische deelnemer 'La Promesse', de zelfgebouwde Open 40 van Ronny Nollet (zeilde als 2de over de finish)
belandden uiteindelijk op een zesde plek in verbeterde tijd.
Maar het zijn niet de grote jongens die in gecorrigeerde tijd de meeste aandacht trekken: in klasse 3 zeilde de 'Morfeu' (een Dufour Classic 36 nota bene...) van de Portugezen Carreiro en Andrade zich naar een riante voorsprong in hun klasse (anderhalve dag voor de tweede), en meteen ook in de overall-stand: 6 uur sneller dan de 'Matjas'. Er is wel hoop voor de andere deelnemers: de 'Morfeu' neemt niet deel aan het tweede deel, maar
vaart door naar Brazilië.

Zowel Michel Kleinjans als Ronny Nollet varen het tweede deel van de
wedstrijd, terug naar Falmouth, zonder tweede bemanningslid. Voorziene aankomst ergens begin juli. Vroege vakantievogels zijn uitgenodigd om in Falmouth het verwelkomingscomité te vervoegen.

De 'Ora Pro Nobis' is ondertussen in Blankenberge aangekomen en wenste de deelnemers via de wedstrijdleiding een behouden vaart toe. Dat ze maar oppassen als ze Black Rock Reef passeren...

foto: De foto van 'La Promesse' in gevecht met het eerste merkteken van het parcours is anders ook de moeite waard... (ik citeer Bert ff)

website AZAB 2003: www.azab.co.uk
Results: www.azab.co.uk/corr.htm

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: