Kieler woche - Bart Bomans wint in de OK klasse!!!

  • Author: Ice
    Date: wo, 25/06/2003 - 02:00

Weer een exclusief wedstrijdverslag van onze beste Belgische OK zeiler. Hij behaalde een mosterscore tijdens de Kieler Woche met 32 boten in de OK klasse, ingeschreven uit 6 landen.
De week voorafgaand aan de wedstrijd zeilde Bart een trainingsstage met wereldkampioen 2002 Greg Wilcox uit NZL en WK bronzen medaille 2001 Thomas Hansson-Mild uit SWE. Beiden hadden de afgelopen winter duidelijk ook niet stil gezeten en hadden tonnen leuke spullen en ideeën meegebracht.
Greg bleek bij alle weersomstandigheden zeer snel - Thomas was enkel bij middenweer sneller, maar dan ook wel écht sneller.
De eerste dag werden de wedstrijden afgelast wegens te veel wind (?) - 20-25 knopen.

Zaterdag dan de eerste échte reeks bij een zeer matig windje van 8-10 knopen en een heel 'choppy' zee tgv het zware weer van de vorige dag en de vele boten op het water.
De eerste reeks ging Greg als een raket weg vanaf de lijn - redelijk indrukwekkend. Bart kon nog net de 2de plek halen. Reeksen 2 en 3 gingen hem wat beter af, en met 2 eentjes toch nog een goede dag.

De volgende dag weer 3 reeksen - windkracht 10-12 kopen. De rechterkant zou duidelijk de betere zijde zijn, dus het was zaak om daar zo snel mogelijk te geraken. Goed & vrij starten, rechtsaf en wie eerst aan de bovenboei kwam was zeker van een goed resultaat. Voor Bart was het 'one of those days'. Alles wat hij probeerde lukte, met als resultaat 1-1-1.

De laatste dag waren nog 2 reeksen gepland. Met nog 1 resultaat binnen de top 8 zou ik zeker zijn van de eindoverwinning. De wind was aangewakkerd tot 25-30 knopen - meer dan op dag 1. Toch werd beslist om te starten. Bergop bleek Bart met de nieuwe mast/zeil combinatie de 100kg+ jongens redelijk te kunnen volgen. Bergaf kon hij ze er makkelijk afschudden. Dus nogmaals een 1.
Bart Bomans was ondertussen zeker van de 1ste plaats en Greg van de 2de overall. Dus die laatste reeks hoefde niet meer voor hem.

TOP 3 uitslag:
1. Bart Bomans, BEL, 6 punten
2. Greg Wilcox, NZL, 19
3. Gunter Arndt, GER, 24

foto: archief Clubracer

Meer info over de Kieler Woche: www.kielerwoche.de

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: