Kieler woche - NED 57 wint in J24 klasse! (GER)

Afgelopen paar dagen werd er onder verschillende weersomstandig- heden in Kiel gestreden tijdens de Kielerwoche. Vijf nederlandse J/24's hadden te trip naar Noordduitsland gemaakt. Samen met een zweedse deelnemer en 28 duitse deelnemers zorgde dat voor een druk startveld. Bij aankomst in Kiel bleek dat voor het eerst sinds lange tijd de bemanning gewogen moest worden. Dit kwam het de NED28 van Hans Hussem niet echt uit.
Met 408 Kilo zaten ze toch echt te hoog. Dit betekende dat ze de wedstrijden met 4 man moesten varen.

Zaterdag werd er vanwege de harde wind niet gevaren.
Zondag was het heel anders. Een variabele wind met een kracht van 2-3 zorgde ervoor dat er twee wedstrijden gevaren konden worden. Het team van Albert Kooijman liet zien dat ze een klasse apart zijn op dit moment. Met twee eerste plaatsen stonden ze dan ook ruim aan kop.

Maandag was voor de NED51 een dag dat ze niet mee hebben kunnen doen. Een dag eerder tijdens de laatste wedstrijd hadden ze een akkefietje met een draak die op hetzelfde water rondvoer. Gevolg was echter wel dat Nils en consorten de maandag niet mee konden zeilen.
De NED57 van Albert was wederom in vorm en met nog een eerste en twee tweede plekken was het al duidelijk dat ze niet meer ingehaald konden worden op de laatste dag. Intussen was Max ook weer bezig met een goede serie alhoewel hij wel een Zwarte-vlag in zijn rijtje uitslagen had staan.
Laat in de middag sloeg het weer echter om. Gelukkig lagen alle boten veilig in de haven toen het slechte weer begon. De verwachtingen voor dinsdag waren echter ook niet al te best.

Dinsdagochtend bleek het dan ook wel hard te waaien. Typisch van dat weer dat je bij de boventon de spi zet en dan planerend naar de benedenton vliegt. Het zou er voor zorgen dat de einduitslag een nederlandse winnaar zou krijgen.

Albert Kooijman met zijn team eindigden na hun tweede plaats van vorig jaar nu voor de duitse teams van Leif Tom Loose en Klaus Schütt. De KASBank werd knap vijfde en de NED28 toch nog 10e. De Driftkop was tevreden met hun serie die hen op de 18e plaats bracht. "We hadden een stijgende lijn te pakken en leerde heel goed waar wat fout ging; Deze fouten maken we in Augustus in ieder geval niet nog eens" was het commentaar. Nils eindigde door de aanvaring en de daardoor opgelopen schade als 28e. Maar hij had laten zien dat hij in de eerste wedstrijden goed mee
kon komen.

Alles bij elkaar was het weer een goed evenement. Veel bootjes en goede feesten. De complete uitslag is te vinden op www.j24.nl bij de uitslagen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: