Belgacom terug van weggeweest

Door de mastbreuk tijdens de Challenge Mondial Assistance kon de Belgacom-trimaran niet deelnemen aan de tweede Grote Prijs van het seizoen voor het wereldkampioenschap Multihulls die half juni werd betwist te Cagliari in Sardinië. Binnen een week is de Belgische trimaran opnieuw van de partij dankzij zijn vervangingsmast. Diezelfde mast deed al dienst op de Grote Prijs van België 2002, waar de trimaran derde eindigde.

Na drie weken in een Marseillaanse werf kon het Belgacom Sailing Team op 22 juni de boot opnieuw te water laten en op zee enkele tests uitvoeren om deze mast te trimmen. Te Marseille zal het Belgacom Sailing Team met plezier opnieuw zijn concurrenten terugzien en de recente gebeurtenissen zo snel mogelijk vergeten.

In de crew vallen enkele wijzigingen en luxe-vervangingen te noteren… De jonge, talentvolle matchracing-kampioen Sébastien Col zal Nacho Postigo vervangen als navigator. Olivier Douillard, ingenieur en groot specialist op het gebied van Olympisch zeilen zal de plaats innemen van Jean-Sébastien Ponce als voorzeiltrimmer aan de zijde van Roland Jourdain, de beroemde skipper van de monohull Sill Plein Fruit (derde plaats op de Vendée Globe en wereldkampioen in het monohull-circuit). Ten slotte is er Sebastien Godefroid, de bekendste Belgische schipper, die het roer van zijn Finn zal kunnen verlaten en zijn voorbereiding op de Olympische Spelen zal kunnen onderbreken voor deze Grote Prijs: hijzelf en wij zullen er niet om treuren! Hij neemt terug zijn plaats in aan de grootzeilwagen. Laurent Delage is verantwoordelijk voor de tactiek

.

"Een ideaal team," licht Jean-Luc Nélias toe. "Wij zijn onze recente tegenslagen te boven gekomen en hebben slechts één doel: in Marseille bewijzen dat wij nog altijd te duchten tegenstanders zijn. Ik beschik over de boot en de crew om dat te bereiken… "

Drie Belgen op de Belgacom!

Op de Belgacom-trimaran zal Sebastien Godefroid twee landgenoten aantreffen. Voor het eerst zijn de drie Belgische bemanningsleden van het Belgacom Sailing Team samen aan boord voor dezelfde Grote Prijs. Grégoire Metz en Peter De Smedt zullen immers ook van de partij zijn om hun nationale kleuren te verdedigen.

Bij de concurrentie vallen de tegenstanders te vrezen die meestal het podium sieren zoals Groupama, degenen die grote successen oogsten zoals Géant, Banque Populaire of Bonduelle en degenen wiens potentieel bij elke wedstrijd groeit zoals Bayer of Sodebo of vooral… Sergio Tacchini, met als skipper Karine Fauconnier, de enige vrouw van het circuit, die te Cagliari de overwinning behaalde. Zij is trouwens een van de potentiële winnaars van de Grand Prix!

De crew
Jean-Luc Nélias, Sebastien Godefroid, Grégoire Metz, Peter De Smedt, Luc Bartissol, Sébastien Col, Christophe Lassègue, Laurent Delage, Fred Brousse, Olivier Douillard, Roland Jourdain.

Assistentie aan wal
Jean Le Huérou Kérisel, Pierre-Louis Pillot, Marine Crenn.

Lijst van ingeschreven boten (12) :
Banque Covefi - Stève Ravussin
Banque Populaire - Lalou Roucayrol
Bayer - Jean Maurel
Belgacom - Jean-Luc Nélias
Bonduelle - Jean Le Cam
Géant - Michel Desjoyeaux
Gitana - Lionel Lemonchois
Groupama - Franck Cammas
Sergio Taccihni Karine Fauconnier
Sodebo - Thomas Coville
Sopra Group - Philippe Monnet
TIM - Giovanni Soldini

Programma van de Grand Prix de Marseille Métropole:

Vrijdag 4 juli
10.30u: Eerste waarschuwingssein voor de Multihulls. Drie tot vier bananenparcoursen.
8.00u: Persontmoeting van de skippers op het dorpspodium (oude haven).

Zaterdag 5 juli
10.30u: Eerste waarschuwingssein voor de Multihulls. Drie tot vier bananenparcoursen of één kust- en twee bananenparcoursen.
18.00u: Persontmoeting van de skippers op het dorpspodium (oude haven).

Zondag 6 juli
10.30u: Eerste waarschuwingssein voor de Multihulls. Twee tot drie bananenparcoursen.
17.00u: Prijsuitreiking op het dorpspodium (oude haven).

Meer info:
www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: