Snelheidsbeperking in IRC zorgt voor onrust!

  • Author: Ice
    Date: do, 26/06/2003 - 02:00

De nieuwe snelheids- beperking tijdens de Rolex Sydney to Hobart race 2003 zorgt voor onrust bij de nieuwe super maxies. De 90 voet lange Alfa Romeo wordt hierbij uitgesloten door de beperking van jachten sneller dan 1.61 in het IRC TCC meetsysteem.
Niet alleen de Alfa Romeo ondervindt hinder van deze nieuwe regel alsook de andere superjachten zoals Roy Disney's maxi Z86, Asso Plattner's maxiZ86, Randle Pittman's Dubois 90
en de Boll's 92.

Neville Crichton de hoofdsponsor die net het contract met Alfa Romeo verlengde voor 5 jaar na hun overwinning tijdens editie 2002 ziet het niet meer zitten om de boot naar Australië te brengen;
" The CYCA has set a speed limit on the race by keeping the handicap upper limit at 1.61 and what sort race has a speed limit?,"It means would cost more than a million dollars to change Alfa Romeo and slow it down to enable it to compete in the 2003 Sydney to Hobart. If we made the changes to enter the race, Alfa Romeo would be totally uncompetitive in every other race around the world. We would either have to spend the money again to reinstate the equipment we had removed or be faced with a yacht that is totally uncompetitive and completely un-sellable."

"It is desperately sad that the Sydney to Hobart race, which has built
itself into one of the two or three most famous yacht races in the world, should be dummed down to meet the demands of the owners of older boats," zegt Crichton. www.alfaromeo.com.au/shockwave

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: