Nederlands Kampioenschap 2003 Cadet

50 Cadetten in de strijd voor de Nederlandse Kampioentitel te Hellevoetsluis (29-31mei).
Onze jongens moesten gedurende 3 lange wedstrijddagen hun concentratie weten te behouden onder de brandende zon. Men was pas om 19h terug in de haven. De 1e dag werden er 2 van de 4 wedstrijden net voor de eindstreep afgebroken wegens te weinig wind. Yannick Lefebvre en Morgan Good lagen toen telkens mooi in 2de positie, maar het mocht niet zijn.

Op dag 2 hadden de jongens moeilijkheden in de boot net voor de start en vertrokken daardoor 30 seconden na alle anderen. Het werd knokken om de laatste boten nog in te halen, maar dankzij een opmerkzaam oog voor een winddraaiing van 30° in hun voordeel konden ze stilaan hun verlies ophalen en uiteindelijk met nog enkele slimme slagen als 1ste over de eindstreep varen. Hun blijdschap werd meteen de kop ingedrukt door een jury die beweerde dat ze naar de startlijn gesleept werden door een motorboot. Dit protest heeft hen uiteindelijk de kampioenstitel gekost. Yannick moest zich verdedigen in de jurykamer, doch er was maar 1 persoon aanwezig om het protest af te handelen, daar dit niet reglementair is heeft Yannick een tegenprotest ingediend. Dat betekent dat de uitspraak pas na de allerlaatste wedstrijd zou vallen.

Daar Lefebvre-Good op de 3de dag de 2 manches wonnen stonden zij op nummer 1. Helaas bleef de jury voet bij stuk houden en verloren Lefebvre- Good het protest en ook de 1e plaats.
Yannick:" wij zijn heel tevreden over dit kampioenschap, we weten dat we slim gezeild hebben en dat onze snelheid op en top is, we hebben nog maar 1 wedstrijd in Nieuwpoort, nl. Flanders Youth Regatta, om ons voor te bereiden op het WK, want dit is er al begin augustus. Dan zijn er 120 deelnemers, telkens de 7 beste per land."

De titel gaat toch naar een Belgisch team, nl. Anne-Sophie Blij en Mathieu Schmidt.
Geen Nederlanders op het podium, proficiat aan alle Belgen!

1. Blij - Schmidt BEL 8518
2. Lefebvre- Good BEL 9453
3. Speelman - De Munck BEL 8338

Meer uitslagen volgen op:
www.cadet.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: