Swan Europeans: Aqua Equinox neemt de leiding!

  • Author: Ice
    Date: ma, 30/06/2003 - 02:00

GBR- Bulgari Race Day, Na een frustrerende ochtend met vele windshifts is Filip Balcaen's Swan 56 Aqua Equinox (BEL6237) er toch in geslaagd om de lichtere Swan 45’s een pak rammel te geven. Op de tweede dag van de Swan European Regatta werden 2 reeksen gezeild met zeer variabele wind met een kracht van 5 tot 18 knopen.
Paul Winkelmann's Swan 60, Island Fling die gisteren aan de leiding stond kon als eerste wegkomen in de 2 reeksen en kon zich losrukken uit de klasse A vloot maar kon in de korte reeksen van vandaag zijn zwaardere handycap er niet uitzeilen.

Boewe bekking voormalig bemanningslid op de Nautor Challenge in de laatste Volvo Ocean Race nu aan boord van de Aqua Equinox deelt ons mede:"This is a great result for us today, you never know how the small boats are doing. We sailed nicely and we have a
very good crew, three professionals and the rest amateur - it makes a great
mix for some good racing."
"Its very different for the Swan 45's, under 13 knots they are
quicker than us, but once the breeze picked up we were able to beat their
boat speed. For us the afternoon was the better race as the conditions
settled and the breeze increased, making life a little easier.
"The owner has never been on the podium before and now he is up there - he's
very excited and that's what this Swan regatta is all about"

Meer info: www.rys.org.uk/swan2003

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: