Team JUST 4 FUN 2e op EK J/24.

Van 28 tot 31 mei jl. werd voor de kust van Porto Rotondo, een pittoresk havenstadje op de Noordoost punt van Sardinië, het Open Europees Kampioenschap in de J/24 zeilklasse gevaren. Team JUST 4 FUN, bestaande uit Albert Kooijman (Noordwijk), Fred en Boris Bulk (Woubrugge), Robbert Baggers (Diemen) en Mark Brouwer (Amsterdam) eindigde na negen spannende wedstrijden op de tweede plaats. Europees Kampioen werd het team van de Italiaanse zeiler Lorenzo Bressani en als derde eindigde team Tunder Rose van Keith Whittemore afkomstig uit Seattle (USA).

De verwachtingen waren hoog gespannen! Team JUST 4 FUN moest haar Europese titel, die vorig jaar augustus in Ierland behaald was, immers verdedigen. Dit EK telde 70 deelnemers uit negen landen, waarbij Nederland door 5 teams vertegenwoordigd werd. Een behoorlijk aantal boten dus, met zeer vele ervaren, zelfs professionele, zeilers. Het beloofde vooraf al een krachtmeting te worden van materiaal, techniek, bemanning en de zo belangrijke kennis van de zeilregelementen. Want zoals alle zeilers weten kan de uitslag van een wedstrijd, achteraf op de kant, heel anders uitpakken als de jury haar uitspraak doet in een ‘protest’.

Teammanager en stuurman Albert Kooijman: "Naast het verdedigen van onze titel, het tunen van de boot en het testen van de zeilen, was dit EK een belangrijke voorbereiding op het WK J/24 dat in augustus 2003 in Medemblik gehouden zal worden. Het was vooral interessant om een indruk te krijgen van de andere teams. Velen van deze deelnemers zullen zich in Medemblik melden en dus is het aardig om te weten wat we van onze tegenstanders kunnen verwachten. Sluit overigens de andere Nederlandse teams niet uit, want het team KASbank, van schipper Max Houtzager, nam toch een heel verdienstelijke 9de plaats in beslag. Onze 2de plaats is een prachtige prestatie, maar we gaan, zeker op het komende WK, voor de hoogste trede van podium!"

Bij de prijsuitreiking nam Albert Kooijman z’n tweede plaats sportief op. Hoewel natuurlijk liever als eerste geëindigd, grapte Albert in zijn toespraak dat hij het wel aardig vond dat de Nederlanders een Italiaans equippe op de Italiaanse wateren hadden laten winnen. Hij nodigde alle deelnemers nu alvast van harte uit om in Nederland maar vooral een Nederlands team te laten winnen....! Het was hoe dan ook een mooi evenement met een voortreffelijk resultaat.

Einduitslag Open Europees Kampioenschap J/24 - Porto Rotondo (Sardinië/Italië)
(na 9 wedstrijden, inclusief 1 aftrek)

1. Lorenzo Bressani (ITA) 47 punten
2. Team JUST 4 FUN (NED) 51 punten
3. Keith Whittemore (USA) 59 punten
4. Luigi Ravioli (ITA) 69 punten
5. Andrea Casale (ITA) 72 punten

^

Foto: Boeironding bij de bovenboei door Jan H.w. Kruse

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: