Ben & Nadia winnen het Frans Kampioenschap Snipe!

Annecy - 29 mei tot 1 July
Annecy is een prachtig gelegen stad in Frankrijk tussen de bergen.
26 Snipen aan de start met 6 verschillende Nationaliteiten, Polen, USA, Frankrijk, England Duitsland, en waarvan 2 Belgen Marc Cornelissen en Dries van den Abbeele, mezelf en Nadia Deferm.

1e Dag: was er geplant te starten om 16.00, geen wind maar na een tijdje wachten kwam er door een onweer wind. Door de angst voor het onweer een ingekorte reeks. De Engelsman Peter Wolstenholm neemt de eerste plaats, wij waren 2e en Marc 11e.

2e Dag: Weinig wind, maar het was onze dag! De eerste reeks 1e plaats met 7 min. Voorsprong, 2e was de Amerikaan Soltereo Gene, spijtig waren Marc en Dries niet inform. 2e reeks van de dag ging weer naar ons met weer een grote voorsprong, Marc haalde een 13e plaats.

3e Dag: Na lang wachten op de wind, een 4e reeks. Jean Jaques Frebault was heel goed vertrokken, maar door een heel geniepig gijpje door ons waren we weeral op de eerste plaats en zijn dan ook zo geeindigd. Drie eerste plaatsen en een tweede plaats,...dat zou moeten lukken, maar ja we moeten nog één dag zeilen.

4e Dag: Negen uur morgens, was er een start geplant. Een heel gezellig windje, maar na de start was de wind totaal weg gevallen. Er werd niet meer gezeild, dus we zijn Kampioen.

1- Ben en Nadia (BEL)
2- Thomas Jerome
3- Peter Wolstenholm
4-Jean Jaques Frebault
14- Marc en Dries (BEL)

Het was heel mooi in Annecy, met heel goed weer, gezwommen tussen de reeksen echt prachtig, maar voor te zeilen is het toch niet aangeraden, een groot wind probleem. Het eten dat door de club geregeld is, was niet goed, maar ja we kunnen niet alles hebbben.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: