NSRegatta 2003: Nog maar één dag werken… (NED)

Zondagmiddag om vier uur verzamelden zich een kleine vierhonderd zeilers in de Scheveningse visafslag voor de prijsuitreiking van de North Sea Race. Wethouder Stolte reikte samen met Anneke van Leeuwen de prijzen uit. Vermoeide, maar voldane deelnemers konden terugkijken op twee fantastische offshore races.

Voor de meeste zeilers is er nog maar een dag te gaan. Op het werk wel te verstaan, want daarna volgen vier zware dagen in Scheveningen… Nog niet helemaal in de stemming? Dan helpen wij je een handje, met wat laatste nieuwtjes van de opbouwploegen!

Vandaag, woensdag 4 juni, werd er keihard gewerkt door de verschillende opbouw teams. Gisteren werd de grote tent opgeleverd, zodat de inrichters vandaag aan het werk konden gaan. De mensen van het licht bouwden gestaag aan een enorm aantal trussen met dito lampen, de brouwerij kwam met de tapinstallaties, de mobiele kantoren en een tribune, "the Black Label Lounge" werd opgeleverd en de geluidsinstallatie voor de haven werd getest tussen de onweersbuien door. De extra steigers werden vandaag nog afgemonteerd en een aannemer plaatste een bijna niet te tellen aantal vlaggenmasten. Nooit geweten hoeveel toiletten er nodig zijn om 2500 zeilers te helpen in hoge nood…

Morgen komen de decorateurs, de mensen van het geluid, de…, ja je wordt er gek van hoeveel mensen er aan de slag zijn bij het opbouwen van de North Sea Regatta, dus laten we nu maar even ter zake komen; we zijn er bijna klaar voor en het is bijna niet te beschrijven wat er van een kaal industrieterrein gemaakt kan worden! Toiletten, douches, aggregaten met voldoende vermogen om een half dorp van stroom te voorzien, rekenkamer, protestruimte, race-office, press-office, alles staat straks klaar om de zeilers te ontvangen.

Meer dan 150 vrijwilligers zullen het evenement op het water en op de wal in goede (wedstrijd)banen leiden. En na de wedstrijden een daverend walprogramma met het bekende unieke North Sea Regatta sfeertje. Op vrijdag ontvangen wij als organisatie ruim 300 gasten van sponsoren, die op het water en de wal een kijkje komen nemen. Op het strand beginnen de multihulls op zaterdag aan de regatta, zodat bij mooi weer de wandelaars op de boulevard hun ogen zullen kunnen uitkijken.

De armbandjes, die toegang verschaffen tot de tent, worden aan bemanningen verstrekt. Voor het thuisfront zijn er extra bandjes, en als je fanclub niet al te groot is, zijn de dames van de wal-info of het race office niet de beroerdste voor een extra exemplaar.

Op vrijdag en zaterdag worden er televisie opnamen gemaakt en iedere dag zijn er journalisten op het water in een van de vijf persboten te vinden om de regatta te verslaan. Radio West is iedere dag aanwezig met directe verslaggeving en zelfs Studio Sport gaat een paar minuten North Sea Regatta verslaan.

Hou dus vol, deze laatste werkdag, vanaf vrijdag 13.00 uur zitten wij met z’n allen op zee. Om acht uur de eerste prijsuitreiking en om half tien de live act "the Boston Tea Party". We zien elkaar in Scheveningen, maar wij wilden je nog even sterkte wensen… Bij deze dus!

Meer info:
www.nsr.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: