Holland Sailing/Port Zélande Deltaweek 2003: dag 5

Colijnsplaat 9 juli 2003: Een wisselende wind tijdens de race van Yerseke naar de val bij Zierikzee. Bij de start was er aanvankelijk geen wind waardoor de start moest wroden uitgesteld. Wind is natuurlijk noodzakelijk voor een succesvolle zeilrace.
Zodra er een licht briesje opstak wist wedstrijdleider Hugo de Werd de 40 deelnemers te starten, of weg te schieten zoals dat wordt genoemd naar schoten die uit het start kanon komen . Binnen een half uur na de start stond er weer een perfect zeilwindje waardoor het nog een fijne wedstrijd dag werd.

Morgen is er gedurende de dag een wedstrijd op de Oosterschelde voor Colijnsplaat daarna worden de schepen gekeurd voor de wedstrijden op zee van vrijdag en zaterdag. Tijdens de keuring wordt vooral gelet op de veiligheidsaspecten. Wel is waar is de veiligheid van schip en bemanning een "onontkoombare" verantwoordelijkheid van de schipper van een jacht, zo is dat omschreven in de regels voor het wedstrijd zeilen, maar ook de organisatie wil zekerheid hebben dat de schepen aan minimale veiligheidseisen voor ze op zee gaan varen.

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse wordt tijdens de Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek gezeild op 5 en 6 juli vanuit Zierikzee en op 11, 12 en 13
juli vanuit Colijnsplaat.

Meer uitslagen van alle klassen: www.deltaweek.nl

foto: Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek 2003

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: