Spannende Max Fun strijd tijdens Deltaweek

Afgelopen weekeinde werd er met 12 Max Fun's gestreden om de Mosselbokaal. Op zaterdag stond er een kleine 10 knopen wind, welke behoorlijk instabiel was.
De concurrentie was hevig, de gehele Max Fun top was weer aanwezig, niet voor niets aangezien dit de laatste wedstrijd voor het ONK was. De instabiele wind zorgde voor een klassement wat behoorlijk bij elkaar lag.

Zaterdag stond de Matsuru (BEL) op de eerste plaats, gevolgd met 2 punten achterstand door de Max My Day, en 2 punten daarachter 3 boten op de derde plek; de MXTC, de Sika en de Soda Club.
Dit betekende dat de zondag doorslaggevend zou zijn voor de podiumplaatsen.

De wind op zondag was een kleine 6 knopen, en wederom instabiel maar daarnaast ook behoorlijk plaatselijk. Na de eerste wedstrijd was het gehele klassement omgegooid; de Matsuru eindigde in de achterhoede, net als de Max My Day wat gunstig uitpakte voor
de Sika.
De 2e en laatste wedstrijd op zondag moest uitsluitsel geven over de eerste plaats; Sika lag 1 punt voor de Matsuru, met 2 punten daarachter gevolgd door nieuwkomer team Pandion.
De Sika wist deze wedstrijd te leiden, maar moest tijdens het eerste
downwind rak de leiding overgeven aan de Alfa Romeo, gevolgd door de Matsuru. Een plaatselijke windstilte deed de Alfa Romeo de das om, en zorgde ervoor dat de Matsuru de eerste plaats tijdens deze wedstrijd op hun naam kon schrijven.

De einduitslag voor de Delta Week:
1- Matsuru
2- Sika
3- Team Pandion

Komende 2 maanden staat in het teken van trainingen aangezien behoorlijk wat boten de ONK titel als doelstelling hebben. Gemakkelijk gaat dit niet worden aangezien er al 16 Max Fun's staan in geschreven voor dit evenement.

Meer informatie: www.maxfun25.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: