Belgische zeiler wint op Open NK!

COLIJNSPLAAT - Schipper Rudi Floridor ging vrijdag door met datgene waar hij afgelopen zondag mee was gestopt: winnen. Na het eerste weekeinde van het Open Nederlands kampioenschap ORC-club nam de Belg de eerste plaats in bij de ORC-1-schepen. Vrijdag was hij de beste in de lange Roompotrace.
Daarmee verstevigde hij zijn koppositie in het klassement.

Ondanks de nieuwe overwinning kan de Belg Floridor zich nog niet de nieuwe Nederlands kampioen noemen. In het Open NK ORC-club, dat onderdeel is van de 33e Deltaweek, wordt vandaag nog een wedstrijd gevaren van vier uur en morgen is er nog een korte race van anderhalf uur op de Oosterschelde.

De Belg passeerde vrijdag na bijna zes uur als eerste de virtuele finishlijn bij Colijnsplaat. Het was daarna een klein halfuurtje wachten op de eerste Zeeuwen in de ORC-1-klasse. Goesenaar Cees Meijer finishte als derde en Evert van de Zande werd vierde. In de ORC-3 verdedigde de Goese schipper David van de Plasse zijn eerste plaats in het tussenklassement. Vrijdag moest hij zijn meerdere erkennen in zijn eeuwige concurrent en oud-dorpsgenoot Jan-Dirk van de Endt uit Yerseke, die de Roompotrace op zijn naam schreef. Alfred Bezemer uit Arnemuiden, sterk in de doordeweekse races, eindigde als vijfde. Een plek achter Henk van Zweden in zijn Beau Bateau.

Twee klassen lager was er ook Zeeuws succes. Arjen Zwart uit Zierikzee won de race over ruim dertig zeemijl en steeg daardoor een aantal plaatsen in het tussenklassement, waarin hij tot vrijdag vijfde stond. De Vuilbaardrace voor ronde- en platbodems werd gewonnen door schipper Van der Dussen uit Moergestel. Terwijl de ORC- en R&P-schepen gistermiddag in de haven van Colijnsplaat terugkeerden, waren de IMS-schippers nog aan het zwoegen op open zee. Zij begonnen gisterochtend aan de Veronicarace over negentig zeemijl. Vandaag keren ze terug in Colijnsplaat.

Eugène de Kok

Zeeuwse Courant: www.pzc.nl/regioportal/PZC/0,2622,1626-Zeeland-Nieuws!Sport!Regiosport__1686889_,00.html

foto: Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek 2003

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: