Ok-zeilen: Bart Bomans europees kampioen!

De voorlaatste dag van het EK Ok-zeilen plaatste Bart Bomans zich voor een gegarandeerde eerste plaats en dit na 6 reeksen. Na vandaag opnieuw twee reeksen als eerste gefinisht te zijn, is hij immers zeker van zijn titel (7ptn en 4x1). De strijd om de tweede plaats zal morgen, zondag, gestreden worden tussen de Deen Jorgen Lindhartsen (16 ptn), de Zweed Thomas Hansson-Mild (16 ptn) en de Brit Jim Hunt (18 ptn en 1x1). Andere Belg Paul Verrijdt staat momenteel op 44. Het is zijn eerste EK.

De 36-jarige Bart Bomans wint voor het eerst een Europees kampioenschap. Sinds 1995 is hij succesrijk in de Ok-klasse, nadat hij voorheen de Finn zeilde. De Ok-boot sluit beter aan bij zijn lichaamsgewicht, is combineerbaar met zijn beroep als architect en is bovenal democratischer. Het BK vindt plaats op 6 en 7 september op het Galgenweel op de Antwerpse Linkeroever.

Meer info op www.warnemuenderwoche.de

foto: www.rostock-sport.de

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: