Spetterende afsluiting Deltaweek 2003

Colijnsplaat, 13 juli 2003: De laatste wedstrijden in de
Holland Sailing //Port Zélande Deltaweek zijn gevaren. De wedstrijden zitten erop voor de schepen in de klassen IMS en rond- en platbodems en Ongemeten/CRC. 47 Zeiljachten in de ORC-CLUB klasse hebben vandaag nog een laatste race gevaren voor het ORC-CLUB kampioenschap op De Schaar van Colijnsplaat.

De rond- en platbodems startten om 10.45 uur. Bij de rond- en platbodems klasse A en B wist de BU 17, een Lemster Hoogaars uit Spakenburg, de eerste plaats te bemachtigen. Schipper De Graaf vertelde blij verrast over de overwinning: "Eigenlijk waren we helemaal niet in topvorm. We hebben de hele week gevaren met een team van 4 personen en daarmee kom je toch altijd wat handen tekort. We hebben hard ons best gedaan voor onze sterkste
concurrent Nieuwe Maen te blijven om ze eindelijk eens te pakken nu. En dat is gelukt!".

In de klasse rond- en platbodems C is de familie Overwater met de eer gaan strijken met hun Schuimer, een Schokker uit Mijnsheerenland. De Deltaweek valt in de vakantie van de familie. De ouders varen de wedstrijden al jarenlang met hun kinderen en vriendjes en vriendinnetjes mee en dus niet zonder succes. Woordvoerder Marije van de Schuimer zei over de race: "De
Platte Muil is onze grootste concurrent, overdag op het water en 's avonds met het biljarten. Maar het was met het zeilen vanaf het begin een gewonnen strijd voor ons. Zij kunnen beter biljarten...".

In de ORC-CLUB klassen werd gisteren de vierde wedstrijd voor het
kampioenschap gevaren. De schepen in de ORC-CLUB klassen 1 en 2 startten om 10.00 uur en werden om 10.10 uur gevolgd door de ORC-CLUB klassen 3 en 4. Weer 10 minuten later startten de ORC-CLUB klassen 5 en 6. Voor de voor het kampioenschap varende zeiljachten was het een spannende strijd om hun plaats in het klassement te behouden of te verbeteren.

Winnaars in de verschillende klassen op zaterdag 12 juli:

ORC-1: Levyah van schipper Floridor uit Rumst (B) voor Anne Mazurka van schipper van de Zande uit Zierikzee;
ORC-2: Blue Chip van schipper Stouten uit Hellevoetsluis voor TT Soeticheyt van schipper de Ruyter uit London (UK) ;
ORC-3: Maverick van schipper van Beuzekom uit Elst voor Kokopelli van schipper van de Plasse uit Goes;
ORC-4: Sprinter van schipper Bart uit Hellevoetsluis voor Diamond van schipper van Capel uit Strijen;
ORC-5: Jaws van schipper De Jonghe uit Boom (B) voor Sandettie van schipper van Mourik uit Schaijk;
ORC-6: Drammer van schipper Rietdijk uit Eindhoven voor Rode Loper van schipper van Dorsser uit Delft;

CRC/Ongemeten: Quintus van Schipper Verhulst uit Wilrijk (B);

Rond- en Platbodems A en B: BU 17 van schipper De Graaf uit Spakenburg voor Nieuwe Maen van schipper van der Dussen uit Moergestel;
Rond- en Platbodems C: Schuimer van schipper Overwater uit Mijnsheerenland voor Weerlam van schipper Snip uit Goes.

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse is tijdens de Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek gezeild op 5 en 6 juli vanuit Zierikzee en op 11, 12 en 13 juli vanuit Colijnsplaat.

Meer uitslagen van alle klassen: www.deltaweek.nl

foto: Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek 2003

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: