Calais Round Britain Race gestart!

Gisteren startte de Calais Round Britain Race, een non stop race rond de Britse en Ierse Eilanden met 9 IMOCA Open 60 voeters. Vergeleken met een rond de wereld koers verhoudt deze race zich als een sprint tot een marathon, met extra spannende aspecten dat er met teams van 5 man wordt gevaren en in weercondities waar deze surfende schepen op dragende winden niet echt voor bedoeld zijn.
Vier van de negen boten zijn van het allerhoogste niveau en zullen een tactische race varen, meer te vergelijken met de Tour de France à la Voile dan met een of andere oceaanoversteek.

Aan Belgen geen gebrek: zowel de Garnier met Patrick de Radiguès als de Ecover met de weliswaar Britse Mike Golding voeren onze driekleur... lees verder.

Volg de race via: www.calaisroundbritainrace.com

Foto: calaisroundbritainrace.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: