Kampioenen ORC-CLUB klasse gehuldigd!

Colijnsplaat, 13 juli 2003: Gisteren is de laatste wedstrijd gevaren voor het ORC-CLUB kampioenschap 2003. Er verschenen 47 zeiljachten aan de start. De kampioenswedstrijden werden gevaren op de Schaar van Colijnsplaat.
De ORC-CLUB klasse schepen zijn om 10.00 uur gestart voor een
Windward-Leeward baan. Dit is een olympische baan, waarbij de schepen tegen de wind in naar een boei kruisen en vervolgens voor de wind op de spinaker (extra groot voorzeil) terugvaren naar de startlijn. Deze ronde moest drie keer worden gevaren. Het was een spannende strijd waarin de potentiële kampioenen hun hoge plaatsen met hand en tand verdedigden tegen de aanvallers. De laatste groep deed er alles aan om nog een plaatsje naar boven op te schuiven in het klassement.

Klaas Nijpels, voorzitter van de Stichting Deltaweek, daagde tijdens de prijsuitreiking de klassenorganisatie voor scherpe kajuitzeiljachten, de Noordzee Club, uit om een Zeeuwse vertegenwoordiging op te nemen in de het bestuur. Klaas zei toe de klassenorganisatie daarmee te willen motiveren meer aandacht te besteden aan de ORC-CLUB wedstrijden en Zeeuwse evenementen.

ORC-CLUB klasse 1 is de categorie met de snelste boten. De Levyah van schipper Floridor met het Clubracer team had al een stevige voorsprong opgebouwd in het klassement en kon vandaag enig risico lopen zonder hun kans op de eerste plaats te verspelen. Ze hebben een scherpe wedstrijd gevaren, hebben nog heel even vastgezeten op de Vuilbaard zandbank, maar zijn vanmiddag toch als winnaars gehuldigd. De hele week hadden ze slechts 1 doel voor ogen, winnen, en dat
is gelukt.

De winnaar van de ORC-3 klasse, schipper David van der Plasse van de Kokopelli, over het kampioenschap: "We zijn blij dat we het ORC-CLUB kampioenschap hebben gewonnen ondanks dat we vandaag minder goed hebben gevaren. De competitie was zwaar maar we hebben de rest van de week een goede voorsprong in het klassement weten op te bouwen. We trainen regelmatig, vooral ook tijdens de Goofy wedstrijden in de winter, en hebben deze Deltaweek als een hecht team gevaren."

Winnaars ORC-CLUB Kampioenschap 2003
In totaal bestaan er 6 klassen ORC-CLUB, 1 tot en met 6. Een aantal zijn samengevoegd, waardoor vier kampioenen zijn geëerd in het clubhuis van Watersportvereniging Colijnsplaat om 14.45 uur vanmiddag.

ORC-1&2: Levyah van schipper Floridor uit Rumst (B);
ORC-3: Kokopelli van schipper van der Plassen uit Goes;
ORC-4: Sprinter van schipper Bart uit Hellevoetsluis;
ORC-5 en 6: Jaws van schipper de Jonghe uit Boom (B).

Winnaars van de ORC-CLUB wedstrijden op zondag 12 juli:
ORC-1: XANADU van schipper Zuiderveld uit Goes voor Viva Zapata van schipper Mast uit Middelharnis;
ORC-2: Den Druzigen van schipper Bom uit Colijnsplaat voor Marjet van schipper Spiljart uit Middelburg;
ORC-3: Escapade van schipper Van Waes uit Wachtebeke (B) voor BeMine van schipper van de Akker uit Haamstede;
ORC-4: Sprinter van schipper Bart uit Hellevoetsluis voor Diamond van schipper van Capel uit Strijen;
ORC-5: Waterzooi van schipper Zwart uit Zierikzee voor Jaws van schipper De Jonghe uit Boom (B);
ORC-6: Drammer van schipper Rietdijk uit Eindhoven;

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse is tijdens de Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek gezeild op 5 en 6 juli vanuit Zierikzee en op 11, 12 en 13 juli vanuit Colijnsplaat.

Foto boven: Levyah BEL4250 winnaar ORC1 © Clubracer.be
Foto onder: Extreem sailing met het Clubracer R team:)

Kleine winnaars Grote vreugde:

Meer foto's en alle uitslagen: www.deltaweek.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: