Race naar La Rochelle: Michel Kleinjans binnen!

Vannacht en vanochtend zijn de eerste schepen in la Rochelle gearriveerd. Roaring Fourties van Michel Kleinjans (BEL) arriveerde als eerste. Daarna kwam Xeres binnen en vervolgens Karelmetdehoutepoot. Holmatro en Second Love zijn ook gefinisht en wachten buiten op zee op hoog water, waarna zij de sluis naar La Rochelle kunnen passeren.
De Samantha wordt vanmiddag verwacht.
Een overzicht van de gefinishte schepen in La Rochelle en de tijden wordt vanavond gepubliceerd op www.zeilrace-rally.nl.

Rally
Rokus de Groot meldt vanochtend telefonisch vanaf de Kalimera dat zij juist zijn vertrokken uit Dartmouth. Ook de Kaitan en de Avalon volgen. Het weer is aangenaam en er wordt gekruist met 10 tot 20 knopen wind. Parblue en Ebijmar lagen nog in Dartmouth en zij zullen vanmiddag vertrekken naar La Rochelle.

Opgaven
De Watertuijn en Fidelta hebben zich vandaag afgemeld. Zij vervolgen hun reis verder naar elders.

Het weer
Het klaart op! In La Rochelle is het prachtig weer en 16-17 knopen wind. De schepen kunnen de laatste 200 mijl halve wind op volle snelheid varen.
Er bereiken de organisatie heel veel vragen over het weer. Daarom zijn de Engelse en Franse weerberichten op zeilrace-rally.nl verzameld plus bijkomende links

Pagina voor het thuisfront
KORTE (!) berichtjes van het thuisfront aan de deelnemers kunnen per E-mail worden toegezonden aan de webmasters op info@zeilrace-rally.nl

Meer info: www.zeilrace-rally.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: