Recordaantal bezoekers voor Delfsail 2003 (NED)

Delfsail 2003 heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Volgens de organisatie kwamen bijna een miljoen bezoekers naar de zeilmanifestatie. Dat zijn er veel meer dan de laatste keer, in 1998, toen 650.000 mensen het vierdaagse evenement bezochten.

Delfsail is na Sail Amsterdam de grootste zeilmanifestatie in Nederland waar tall ships (windjammers) uit de hele wereld worden getoond.
Behalve de grote windjammers waren er ook ruim vijfhonderd kleinere tall ships, jachten, traditionele schepen, stoom- en motorsleepboten, klassieke en scherpe jachten.
Tot de grote publiekstrekkers behoorden dit jaar de Dewaruci uit Indonesië, de Kruzenshtern uit Rusland en de clipper Stad Amsterdam.

Voor het eerst beperkte Delfsail zich niet tot Delfzijl. Vorig weekeinde meerde een aantal deelnemers al af in de binnenstad van Groningen waar SwinginSail werd gehouden.

Delfsail wordt eens per vijf jaar georganiseerd, dit jaar voor de vierde keer.

Meer foto's © www.delfsail.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: