Sail East Regatta: Moana in versnelling! (update)

  • Author: Ice
    Date: di, 22/07/2003 - 02:00

19 & 20 juli - Ramsgate (GBR), . 66 boten zaterdagochtend aan de start voor de Sail East regatta. De organisatie van dit aanloopweekend voor de Ramsgateweek in handen van de Royal Temple Yacht Club zorgt weer voor een puik evenement en dito wedstrijdbanen. Wegens de hoge funfactor van vorig jaar dit jaar weer 3 Belgische teams present in de IRC klasse waaronder Moana, Levyah & Bellaquaine II.

Moana (First 47.7) blijkt hier in Ramsgate zijn hogere versnelling gevonden te hebben en scoort op zaterdag een 5de en 1ste plek. Op zondag nog even een 2de plek in de wacht slepen en de Sail East overwinning is binnen. Een goede prestatie want het is knokken tussen de Prima 38's, Kerr 11.3's en meer van dat sportieve spul, elke seconde telt en fouten tijdens de maneuvres worden zwaar afgestraft.
Francois Goubau (BEL) eigenaar van Moana vertelt ons dat ze de hogere snelheid vooral te danken hebben aan de goede voorbereiding aan de boot. "We hebben de kiel opnieuw getuned aan de hand van de plannen die mijn zoon tijdens zijn studie als scheepsarchitect heeft gemaakt, we varen er opmerkelijk beter mee".
"Pieter van Laere de nieuwe taktieker blijkt deze keer ook de starten op de 47 voeter beter in te schatten".

De Levyah (Spirit 425) van Rudi Floridor met het Clubracer team (BEL) heeft het zwaar tussen de snellere lichtgewicht boten in de IRC 1 klasse en zoekt zijn gelijke tegen Assasin (J39) die vorig jaar nog met de meeste prijzen ging lopen. Aan de wind zijn we opmerkelijk sneller maar tijdens het spirak is Peter Jackson niet te houden. Met zijn grote spinnakers kan hij altijd weer gevaarlijk dichtbij komen.
Een top 5 plaats kunnen we nog net in de wacht slepen. Het ziet er naar uit dat de midweek zwaar gaat worden want David Geaves Fiona VIII (Prima 38) gooit zich ook in de strijd.

foto: start Coastal race

Top 10 resultaat Sail East regatta (66 deelnemers) :

1. Moana (First 47.7) Javelin Sailing Promotion RBSC
2. Cracker (Kerr 11.3) David Pinner Haven Ports Yacht Club
3. Minnie the Moocher (Kerr 11.3) A Richards
4. Assassin (J39) Peter Jackson Royal Temple Yacht Club
5. Levyah (Spirit 425) Rudi Floridor KLYC
6. Blue Imp (Impala) Ian Braithwaite & Chris Brearley Royal Temple Yacht Club
7. Foxtrot (First 36.7) FD Gooderham Haven Ports Yacht Club
8. Crikey 6!!!! (X332) Nigel Theadom Haven Ports Yacht Club
9. Big Zipper (Dehler 34) Clinton Lyon Medway Yacht Club
10. Firestorm (Prima 38) Frederick Webb Haven Ports Yacht Club

Meer info en alle resultaten: www.rtyc.com/ramsgate_week_2003.htm

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: