Ramsgate sailing week 2003 (foto update)

  • Author: Ice
    Date: vr, 25/07/2003 - 02:00

Ramsgate (GBR) - Laatste dag geen races wegens te veel wind. Ian Braithwaite de voorzitter van het racecommittee beslist om niet te varen op vrijdag want het lage drukgebied boven Ierland zorgt voor een stevige storing boven de Noordzee.
Tijdens de midweek werd er door de Belgen in de IRC klasse met het mes tussen de tanden gevaren. Dit met leuke protesten tot gevolg waarbij de Levyah met het Clubracer racing team tot 2 keer toe een DSQ kan uitdelen. Tijdens de coastal race op donderdag blijken we op kruissnelheid te komen en behalen we een fel bevochten en welverdiende 2de plek voor Moana en Assasin, ook dit jaar onze grootste concurrent tijdens deze week.

Moana (First 47.7) en Minnie the Moocher (Kerr 11.3) die mekaar nog kennen van de Commodores Cup 2002 vechten enkele bitsige duels uit. Zelfs wederzijds tot aan de groene tafel.
De 5de versnelling van het voorbije weekend was er nog wel maar ondanks enkele taktische onvolkomendheden en tot twee maal toe zeilschade belandden ze nog net op het podium.

Richard Matthews (ook gekend van het GBR challenge team) aan het roer van zijn fonkelnieuwe Flirt (Corby OD 50) met o.a. Harald Cutmore (IRL) in de afterguard, hoewel superieur op het water moeten tevreden zijn met een 2de plaats op handicap.

1. Firestorm (Prima 38) Jonathan Perry
2. Flirt (Corby OD 50) R. Matthews & J Alvargz
3. Moana (First 47.7) Javelin Sailing Promotion (BEL)
4. Assassin (J 39) Peter Jackson
5. Levyah (Spirit 425) Rudi Floridor (BEL)
6. Minnie the Moocher (Kerr 11.3)
7. Ricochet (Grand Soleil 40) Glenn Stone
8. Push the Tempo (Bull 9000) The Waveplane Massive
9. Cav-ok (Sun fast 40) Mackinnon & A. Williams

Clubracer racing team in aktie (afterguard)

Flirt van Richard Matthews GBR Challenge (John Corby OD 50)

Meer info en alle resultaten: www.rtyc.com/ramsgate_week_2003.htm

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: