Aqua Equinox haalt de Swan European Cup binnen!

  • Author: Ice
    Date: do, 03/07/2003 - 02:00

Cowes (GBR) - Vandaag werd de laatste race gevaren van de Swan European 2003. Filip Balcaen's Swan 56 Aqua Equinox (BEL) heeft hiermee een dubbele overwinning op zak. Hij is 1ste over heel de lijn alsook winnaar in de A klasse waarin de nieuwe Swan 45's thuishoren.

De grote Belgische Swan wint hiertegen 55 andere sterke teams, vechtend tegen de lichtere en meer competitie gerichte Swan 45's. De eigenaar Balcaen kocht zijn Swan 56 in 1999, had een gemixte crew aan boord waaronder 3 pro-zeilers, inclusief Boewe Bekking de 2de man aan boord van Nautor Challenge tijdens de laatste Volvo Ocean Race.

In een reactie aan het racecomité deelt Filip Balcaen het volgende mede: "I am thrilled with our win and very happy for my crew. I think we won because of our consistency and because we didn't make too many mistakes throughout the whole week. You can always improve on the small things, but it is the tactical decisions that matter and that's what we got right."

Hij gaat verder: " I think that sailing in these Swan regattas is a necessity competing against all the other Swans is fantastic! The Race Committee here has done a wonderful job, with difficult conditions. It was a very professional and well organised event."

foto: de Swan 48 Silveren Swaen (NED 246) 14de in de A klasse

Swan European Regattas - Overall Results
1 Aqua Equinox Filip Balcaen Swan 56 BEL
2 WISC Glynn Williams Swan 45 GBR
3 Amnesia Graham de Zille Swan 45 GBR
4 Crackerjack Keith Miller Swan 45 GBR
5 Cuordileone Leonardo Ferragamo Swan 45 ITA

Class A Overall Results
1 Aqua Equinox Filip Balcaen Swan 56 BEL
2 WISC Glynn Williams Swan 45 GBR
3 Amnesia Graham de Zille Swan 45 GBR
4 Crackerjack Keith Miller Swan 45 GBR
5 Cuordileone Leonardo Ferragamo Swan 45 ITA

Class B Overall Results
1 Menenes Libby & Graham Deegan Swan 441 GBR
2 Jacobite Stephen James Swan 48 GBR
3 Xaossa Jean-Michel Carpentier Swan 42 FRA
4 Saga Alain Foulquier Swan 44 FRA
5 Flying Neleb Frederico Garcia-German Swan 39 ESP

Meer resultaten: www.nautorgroup.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: