Solitaire Du Figaro, 2000 mijl (3600 km!) solo

Nog even en dan is het zover, de start van de Solitaire Du Figaro, 2000 mijl (3600 km!) solo.
Het startschot zal vallen om 1500 uur vandaag 30 juli en ons scheepje is er klaar voor. Ikzelf heb mijn hoofd gereinigd en zit goed in mijn vel. We schatten ons zelf niet te hoog in want we hebben gemerkt dat de competitie van hoog niveau is en dat er in dit circuit geen slechte zeilers zijn. Laatste zullen we niet worden, maar waar we wel 3 augustus weten.

Voorbereiding
Mijn voorbereiding is beter als ooit tevoren. Het scheepje ligt er goed bij en zal deze race varen onder de naam "EGERIA". Dit na de eerste race als "ING Real Estate", de tweede race als "Investment Management & Consulting Group bv" en de derde onder de naam "Stern groep" zijn we nu dus klaar voor onze vierde race.

Zoals ik al zei is de preparatie erg goed. Het onderwaterschip is erg strak gespoten en daarna geschuurd met korrel 1000 (erg fijn), er zijn de nodige aanpassingen gedaan en ik heb zelfs een stereo aanboord voor oppeppende muziek in de eenzame nachten. Mijn gevriesdroogde voedsel (Adventure Food) is samen met een T-shirt, een paar sokken en een boxershort vacuüm getrokken in een plasticzak. Zo heb ik voor iedere etappe een klein lichtgewicht pakketje klaarliggen. De zeilen zijn aangepast en kunnen nog wel eens voor een verrassend resultaat zorgen. Het beste resultaat to e etappeplaats en dat willen we in ieder geval een keer herhalen of verbeteren in één van de komende vier etappes.

Bootsnelheid
De etappes zijn allen rond de 500 mijl lang en de organisatie denkt dat wij hier zo’n drie dagen voor nodig hebben. Dat houdt een gemiddelde snelheid van 6,94 knoop in wat met weinig wind er snel is, maar nog steeds langzamer dan onze theoretische rompsnelheid! Maar als de wind stevig en ruim is kunnen de snelheden extreem zijn. De vorige race heb ik al kort in een surf 19 knopen gelopen, dus de grote vraag is wat doet het weer. Wordt het gemiddeld dan varen we waarschijnlijk ook zo rond onze romp snelheid. Dus jullie kunnen nu allemaal aan het rekenen, want dat doen ze bij "Investment Management & Consulting Group bv" ook. Zij hebben namelijk een prijsvraag uitgeschreven voor hun relaties en personeel. Een erg leuk idee waarvan ik hoop dat de competitie net zo close zal zijn als onze race.

Tevens kome ven en mijn vijfde sponsor "Scarlet Telecom" ook naar de start van de race. We hebben een groot schip gecharterd en zij kunnen de start dus van dichtbij op het water meemaken. Tevens kunnen zij met eigen ogen beleven hoe het hier in Frankrijk leeft. We gaan er een geslaagd bedrijfsuitje van maken.

De preparatie is zoals genoemd beter dan ooit en ik heb de beschikking over twee preparateurs, Nederlanders die hier zijn en mij aanboden om hun handen uit de mouwen te steken (Ernst & Jasper Top! Bedankt! ).

Mezelf laat ik niet meer gek maken door mooie teambussen, nieuwe zeilen, hotel overnachtingen, etc. Ik ga er voor, doe mijn best en is het resultaat niet super dan doen we het volgende jaar gewoon flink beter!

Jullie kunnen het weer volgen op www.sanderbakker.nl en aldaar vind je ook de links naar tes.

Meer info Solitaire Du Figaro: www.lasolitaire.com

Sander gaat ervoor, jullie ook?
TEAMWORK VOOR SOLISTEN !

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: