Aanbrengrace goed begin Deltaweek 2003

Zierikzee, 4 juli 2003: Vandaag is de 33e Deltaweek van start gegaan met een aanbrengrace van de Krammersluizen naar Zierikzee. Uitvoering van de probleemloos verlopen race was in handen van Watersportvereniging Willemstad.

Om 12 uur gingen in totaal 47 boten van start, waarvan 11 platbodems en 36 zeiljachten in de ORC-CLUB klasse. De aanbrengrace wordt speciaal georganiseerd voor boten die van ver komen en traditioneel via Willemstad naar Zierikzee varen voor aanvang van de officiële Deltaweek wedstrijden.

De aanbrengrace telt nog niet mee voor het ORC-CLUB klassement!

Winnaars in de verschillende klassen:
ORC-1: Xanadu van schipper Zuiderveld uit Lexmond
ORC-2: Kindamagic van schipper Hollander uit Willemstad
ORC-3: Creekwater van schipper Garschagen uit Brouwershaven
ORC-4: Prime Time van schipper Mastenbroek uit Hellevoetsluis
ORC-5: Viergo van schipper Adema uit Vlissingen
ORC-6: Onrust van schipper Akkermans uit Bergen op Zoom
Rond- en Platbodems B: Nieuwe Maen van schipper van der Dussen uit Moergestel
Rond- en Platbodems C: Droncke Oort van schipper Duivendijk uit Tholen.

Schipper Akkermans van de Onrust, een Nicholson 32 zeiljacht uit Bergen op Zoom en winnaar van de ORC-6 klasse, zei over de race: "Ondanks de mankementen die we onderweg hebben ondervonden, zijn we blij toch de race te hebben gewonnen. Het vrouwelijk deel van mijn bemanning was cruciaal voor de
mentale topvorm van het team."

Op zaterdag 5 juli is in het programma voorzien dat de jachten in de
ORC-CLUB klasse een windward-leeward baan varen. Deze baan is betrekkelijk kort en bestaat uit een rak (stuk) tegen de wind in waar moet worden gekruist en een rak voor de wind waar met de spinaker wordt gevaren. Het mooie van deze baan is dat de schippers en bemanningen qua tactiek, bootbehandeling en samenspel alles uit de kast moeten halen om te winnen.

foto: www.zeilfoto.nl

Meer inlichtingen: www.deltaweek.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: