Deltaweek barst uit zijn voegen in de ORC-CLUB!

Grote deelname ORC-CLUB klasse tijdens Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek 2003 dankzij Nederlands kampioenschap voor ORC-CLUB jachten. Vandaag gaat de 33e Deltaweek van start, dankzij de nieuwe hoofdsponsor omgedoopt tot "Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek. Tijdens deze zeilweek worden van zaterdag 5 juli tot en met zondag 13 juli de kampioenschappen voor ORC-CLUB jachten gezeild.

Kampioenschap nu al succes
Mede door het kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse is de hoeveelheid aanmeldingen voor deze klasse in de Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek boven verwachting. Bijna de helft van de ruim 200 jachten die zich voor de Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek hebben aangemeld, willen varen in de ORC-CLUB klasse. Het aantal inschrijvers is zo groot dat het wedstrijdcomité voor de wedstrijden op zaterdag speciale maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat er door te grote drukte op de baan problemen zullen ontstaan.

Op zaterdag 5 juli is in het programma voorzien dat de jachten in de
ORC-CLUB klasse een windward-leeward baan varen. Deze baan is betrekkelijk kort en bestaat uit een rak (stuk) tegen de wind in waar moet worden gekruist en een rak voor de wind waar met de spinaker wordt gevaren. Het mooie van deze baan is dat de schippers en bemanningen qua tactiek, bootbehandeling en samenspel alles uit de kast moeten halen om te winnen. Ook komen de jachten elkaar vaak tegen waarbij op de juiste manier voorrang moet worden verleend. Om die reden, en omdat de ORC-CLUB klasse vooral
bestaat uit wedstrijdvarende toerjachten, is 100 ORC-CLUB jachten op één baan onverantwoord veel.

Alternatief
Om voor iedereen een leuke wedstrijd te houden en problemen te voorkomen is de race opgedeeld in 2 wedstrijden. In de ochtend varen ORC-CLUB klassen 1 t/m 3 en in de middag ORC-CLUB klassen 4, 5 en 6 op dezelfde baan. Daarmee zijn maximaal 50 jachten tegelijk op de baan. De veranderingen in de starttijden zullen formeel aan de deelnemers worden gemeld.

foto: www.zeilfoto.nl

Meer inlichtingen: www.deltaweek.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: