Swedish Match Tour krijgt nieuwe racer!

  • Author: Ice
    Date: vr, 04/07/2003 - 02:00

De Swedish Match Cup is niet alleen de afsluiting van een van de meest professionele wedstrijdseries op onze planeet, maar ook dit jaar zorgen zij voor een verrassing met de voorstelling van hun nieuwe Swedish Match 40. Een top notch op maat gebouwd race jacht speciaal ontworpen voor deze series.

De Swedish Match 40 is ontworpen door Pelle Petterson, onder supervisie van Sailnet, onze Scandinavische collega's.
Het doel van dit ontwerp is om een boot te bouwen die dezelfde performance had van de huidige America's Cup jachten, maar dan weer niet te groot zodat hij in een 40 voet (high cube) container past die snelle transporten over land & zee mogelijk maakt.
Het eerste prototype werd gisteren te Marstrand in het water gelaten.

foto © Sergio Dionisio/Oceanfashion/Swedish Match Tour

Voor specificaties en veel foto's: www.swedishmatchtour.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: