Belgacom eerste ex-æquo, maar …

Wereld- kampioenschap Multihulls Grote Prijs van Marseille Métropole
Zondag 6 juli - Het is nu eenmaal het reglement… Bij een gelijk aantal punten is het de boot met de meeste reeksoverwinningen die het haalt. Het is dus Groupama geschipperd door Franck Cammas die deze Grote Prijs van Marseille 2003 wint met evenveel punten als Belgacom die op de tweede podiumtrede eindigt. Géant van Michel Desjoyeaux vult het podium aan op slechts 1 puntje van de twee eersten.
Deze Grote Prijs werd dus gekenmerkt door het extreem hoge niveau en door een adembenemende spanning vermits reeks na reeks en ex æquo na ex æquo geen enkele van de drie leiders de controle over de wedstrijd wist te nemen:

« We hebben gedaan wat we konden, we hebben alles gegeven, we hebben als honden gevochten… » vertelt Jean-Luc Nélias, de ogen rood door de zon en het zout. « We hadden kunnen winnen, maar we hebben niet gewonnen! Groupama wint deze Grote Prijs zoals het hoort, het reglement is nu eenmaal zo opgesteld. Maar we gaan in ieder geval een uitstekende herinnering overhouden aan deze Grote Prijs van Marseille en dan vooral aan de laatste reeks die simpelweg buitengewoon was omdat het podium tot op de finishlijn kon veranderen. Als ik onze uitslag analyseer, denk ik dat we veel vorderingen kunnen boeken in de startfasen. We hebben de Grote Prijs van Cagliari niet gezeild en dat is weer evenveel ervaring die we minder hebben. Gelukkig waren we de koningen van het inhalen! Uiteindelijk zijn we vrij regelmatig geweest want van de negen gezeilde reeksen is een zesde plaats ons slechtste resultaat. »

Met een tweede plaats kunnen de Belgen (Sebastien Godefroid, Peter De Smedt en Grégoire Metz waren aanwezig) dus met de glimlach en opgeheven hoofd naar huis en dan… zal het tijd zijn voor de terugmatch bij de volgende Grote Prijs van Fécamp!

Algemeen klassement na negen reeksen :

1e Groupama - Franck Cammas (31 ptn)
2e Belgacom - Jean-Luc Nélias (31 ptn)
3e Géant - Michel Desjoyeaux (32 ptn)

Bemanning:
Jean-Luc Nélias, Sebastien Godefroid, Grégoire Metz, Peter De Smedt, Luc Bartissol, Sébastien Col, Christophe Lassègue, Laurent Delage, Fred Brousse, Olivier Douillard, Roland Jourdain.

WOW

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: