Holland Sailing/Port Zélande Deltaweek 2003: dag 2

Zierikzee, 6 juli 2003: er was veel minder wind, maar desalniettemin meer spektakel tijdens de Zeelandwedstrijd II die plaatsvond vanuit Zierikzee op drie wedstrijdbanen op de Oosterschelde ten oosten en westen van de Zeelandbrug. De I.M.S. klasse voer een Windward-Leeward baan (een rak tegen de wind in gevolgd door een rak voor de wind). De O.R.C. CLUB klasse voer
een lange afstandsbaan.

Vanwege de lange wedstrijdbaan (afhankelijk van de klasse tussen de 22 en 41 mijl) startte de ORC-CLUB klasse al om 9.30 uur. Deze schepen dienden minimaal 6 uur te varen. Helaas is door afnemende wind een aantal schepen afgehaakt en op de motor terug naar Zierikzee gevaren.

De I.M.S. klasse gingen om 10.00 uur van start, evenals de J-klassen, Max Fun en Sportboten. De Rond- en Platbodems A, B en C en Ongemeten/CRC schepen gingen als laatste om 10.30 uur van start.

Dit was de laatste dag voor het klassement van de J-22 boten, Max Fun schepen en Sportboten. Voor hen stond vandaag dan ook het kampioenschap in het eindklassement op het spel. Winnaar werd Team Traject Vastgoed van schipper Eelco Blok. Hij ontving uit handen van de voorzitter van de Stichting Deltaweek de J-22 Anne Barbe wisselprijs.

Blok van Team Traject Vastgoed wilde graag de organisatie van de Deltaweek bedanken voor al hun werk: "Het was een mooi evenement, goed georganiseerd en we hebben het vooral erg goed gedaan. De wedstrijden op zaterdag waren vanwege de wind makkelijker dan de races van vandaag. Op een dag met minder
wind moet je meer rekening houden met andere factoren, zoals de stroming."

Diezelfde stroming zorgde er bij de tweede race van zondag voor dat het hele veld van J-boten een 'valse start' maakte, zodat de wedstrijdleiding een algehele terugroep uitvaardigde om iedereen na enkele minuten opnieuw te laten starten. Deze extra oefening was voor de winnaars geen probleem. "We hebben het hele seizoen hard getraind en streven ernaar vrijwel alle Nederlandse J-22 evenementen mee te doen. Waar het allemaal om draait is het
Wereldkampioenschap J-22 in oktober 2003 in Triëst in Italië."

De I.M.S. klasse voeren twee wedstrijden op een Windward-Leeward baan (een rak tegen de wind in gevolgd door een rak voor de wind) en er werd bijzonder goed gestart. Met name de start van de tweede race was zeer spectaculair vanwege de drukte rondom de startlijn. Twee van de deelnemende schepen konden een aanvaring niet voorkomen, maar zonder persoonlijke schade als gevolg.

In de Max Fun klasse kreeg Matsuru de Wisselprijs en ook de eindoverwinning met het laagste puntenaantal.

Uitslagen eerste en tweede plaats van zondag 6 juli

ORC-1
1. Levyah - Floridor uit Rumst voor Pepaju van
Meijer uit Goes
ORC-2
1. Krachtig - Ketels uit Teteringen voor Marjet van Spiljard uit Middelburg
ORC-3
1. Chasseur - De Jager uit Wolphaartsdijk voor Zeven Geuzen van Kleinstaeuber uit Kaarts Duitsland
ORC-4
1. Sprinter van schipper Bart uit Hellevoetsluis voor Screwball van
Pagee uit Goes
ORC-5
1. Nixe - Adriaans uit Helmond voor Jaws van De Jonghe uit Boom

Rond- en Platbodems A en B1
1. Zeeburg - Van Opstal uit Zevenbergen voor Nieuwe Maen van Van der Dussen uit Moergestel
Rond- en Platbodems C
1. Snoeshaen van Poelman uit Haarlem voor
Klieuw van Manneke uit Den Haag

IMS 1 & 2
1. Blues van schipper De Goede uit Zwijndrecht voor Fanion van
De Vaan Jr. uit Rotterdam
IMS 3
1. Easy Living van De Jonge uit 's-Gravenpolder voor Exaster
van De Pot uit Schilde
IMS 4
1. Creekwater van Garschagen uit Brouwershaven voor Jan Rap van Hubregtse uit Scharendijke

J-22
1. Joop van Molendijk uit Rotterdam voor Team Traject Vastgoed
van Blok uit Rotterdam

Max Fun
1.Marlow van Botman uit Roelofarendsveen voor Matsuru (BEL)

Sportboten
1. Real McCoy van Kochx uit Hoorn voor Scud van
Baartmans uit Kapellen

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse wordt tijdens de Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek gezeild op 5 en 6 juli vanuit Zierikzee en op 11, 12 en 13
juli vanuit Colijnsplaat.

Meer uitslagen van alle klassen: www.deltaweek.nl

foto: Holland Sailing // Port Zélande Deltaweek 2003

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: