Aankondiging Dragon Gold Cup

Van 11 juli tot en met 17 juli komt het grootste aantal draken ooit bijeen voor het verzeilen van de Theodoor Gilissen Dragon Gold Cup. 111 ingeschreven schepen uit 16 verschillende landen zullen tegen elkaar strijden op het IJsselmeer voor de rede van Medemblik.

De Dragon Gold Cup is het belangrijkste evenement van de draken klasse. In 1937 heeft de Clyde Yacht Club de Gold Cup aangeboden. Sindsdien wordt er jaarlijks om deze beker gestreden waarvan eens in de 10 jaar in Nederland. De Nederlandse Drakenclub heeft het genoegen dit evenement te mogen organiseren en heeft Theodoor Gilissen Bankiers N.V. als hoofdsponsor aangetrokken.

Veel internationale topzeilers doen mee aan de Theodoor Gilissen Dragon Gold Cup, waaronder oud olympiërs en de winnende bemanning van de laatste America’s Cup. Enkele grote namen zijn Vincent Hoesch, Peter de Ridder, Peter van Niekerk, Thomas Müller, Lars Jensen, Fred Imhoff, Theis Palm, Ahrend van Bergeijk, Ariën van Vemde en Valdemar Bandolowski.

De wedstrijd wordt georganiseerd vanuit het Regatta Center in Medemblik. Dit professionele wedstrijdcentrum biedt alle faciliteiten om de Theodoor Gilissen Dragon Gold Cup tot een succes te maken. In de kom van de jachthaven zullen de boten voor en na de wedstrijden goed te zien zijn. Het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.

Boten starten dagelijks om 13.00 uur en varen 3 mijl uit de kust van Medemblik. Er is een druk sociaal programma met een grootse opening in het kasteel Radboud door de burgemeester van Medemblik (11 juli), een barbecue (13 juli) en een gala diner (16 juli).

De wedstrijdleiding voor dit evenement is in handen van de Royal Yachtclub Hollandia. Dit zeer ervaren wedstrijd comité is verantwoordelijk voor het gehele water programma.

De internationale draken klasse
De internationale draken klasse is, met meer dan 1560 geregistreerde schepen, de grootste kielbootklasse ter wereld. Achter de klassieke lijnen van dit zeiljacht gaat een moderne wedstrijd machine schuil. Als voorloper op het 75 jarig jubileum van de draak, volgend jaar, wordt de Theodoor Gilissen Dragon Gold Cup een geweldige regatta. Met een aantal serieuze Nederlandse kanshebbers belooft dit een spektakel te worden dat men niet mag missen.

Meer info: www.dragongoldcup.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: