EK Europe: Carolijn Brouwer zeilt toptien

C'AN PASTILLA - Carolijn Brouwer (NED) heeft zich gisteren bij het EK Europe bij de toptien gevoegd. De Nederlandse zeilster, elfde na de eerste dag, steeg iets in de algemene rangschikking door haar goede klassering in de vierde race. Ze stuurde haar boot als derde door de finishlijn. Eerder op de dag was ze twintigste geworden, meteen haar schrapresultaat.

Merel Witteveen deed met een derde en een tiende plaats goede zaken. Ze staat nu op achttien punten, maar één minder dan Brouwer. De Noorse Siren Sundby voert het klassement aan met de Australische Sarah Blanck.

Bij de mannen spelen de Nederlanders een ondergeschikte rol. Joost van Lingen (39e) is vooralsnog de minst slechte. De Spanjaarden domineren tot dusver in de baai van Palma de Mallorca. Manuel Jimenez leidt met drie zeges vóór zijn landgenoten Francisco Terrasa en Joan Salamé.

Meer info: www.cmsap.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: