Fortis Bank Mosselrace: 127 boten aan de startlijn

Bij de inschrijvingen op de avond voor de zeilwedstijd liep het storm. Vele zeilboten en niet alleen de doorgewinterde wedstrijdzeilers kwamen zich inschrijven voor de Fortis Bank Mosselrace. Een zeilwedstrijd voor kajuitzeilboten en ook voor de traditionele rond- en platbodem schepen.

Toen er aan het eind van de avond de balans werd opgemaakt, bleken er maar liefst 127 deelnemers, verdeeld over 6 klassen, ingeschreven te hebben. Dit waren weer meer boten dan in het vorige recordjaar 2002.
Dat de formule van de Fortis Bank Mosselrace aanslaat is hiermee nog eens bewezen. Door het ook openstellen van de wedstrijd voor ongemeten boten, kunnen veel zeilers die normaal nooit aan een zeilwedstrijd deel zouden nemen zich ook laten inschrijven. Een van de doelen van de Fortis Bank Mosselrace is dan ook om het wedstrijdzeilen, in het bijzonder op de Oosterschelde, populairder te maken.

Zaterdag 's morgens liepen alle deelnemers al vroeg op de haven rond om hun schip wedstrijdklaar te maken. Dat er zon zou zijn, dat stond wel vast, maar of er wind zou komen was de hamvraag. Gelukkig zat alles mee. Een fris windje van 2 - 3 beaufort was voldoende om de zeilen te doen bollen, waardoor alle zeilers hun baan konden uitzeilen. Na de wedstrijd was er een feestelijke prijsuitreiking in een tot feestzaal omgebouwde jachtenstalling. Hier kon iedereen onder het genot van een heerlijke portie gekookte mosselen en een goed glas de belevenissen van de afgelopen dag nog eens uitgebreid bespreken.

De top 3 uitslagen waren de volgende:

klasse: ORC-club 1, 2, 3
Plaats Naam boot Schipper
1 Creekwater W. Garschagen
2 Club Regatta L. Westhoeve
3 tt Soetigheyt T.W.B. Wilkes

Klasse: ORC-club 4, 5, 6
Plaats Naam boot Schipper
1 Spetter Dhr. Schretlen
2 Jottum G. de Werd
3 Quality of life K. Versluys

Klasse: Rond- en platbodem
Plaats Naam boot Schipper
1 Paalse Hengst A. Verras
2 Windroos J .de Looff
3 De bruine Os J. Geuze

Klasse: Ongemeten SW < 100
Plaats Naam boot Schipper
1 Rebel Label A. v/d Oever
2 Dixie L. v. Dixhoorn
3 Bojangles Dhr. Goyvaerts

Klasse: Ongemeten SW >= 100
Plaats Naam boot Schipper
1 Furie B. Hoefsloot
2 Bolle Beer P. de Haas
3 Vineta N. Cornelisse

Klasse: Ongemeten SW met spi
Plaats Naam boot Schipper
1 Rising Hope S. Cowlin
2 Zeeduizend H. Peule
3 Mi us J.C.R. Hoogmoed

Meer info en alle uistlagen: http://www.mosselrace.nl

Foto prijsvraag: André Nelis aan het stuur van de Shayan,... zoek de fout!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: