Hoghs Breath race week: race 1

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 10/08/2003 - 02:00

Australië 9 augustus: Het nieuwe grootzeil staat erop, op tijd
voor de race. De start wordt uitgesteld wegens 0.3kn wind. Na 2uur wachten komt er een 10kn opzetten, genoeg om te starten en de race uit te zeilen.

20 Minuten voor de start, Storm 2 (een Warwick 66 zelfde boot als de onze alleen 6 voet groter en dateert van 02/2003)gaat voor ons over stag om zijn snelheid met de onze te vergelijken waarschijnlijk. Hij gaat scherp aan de wind en ligt 3 bootslengten voor ons.
Wij beslissen om hem beet te nemen en zetten de motor
in vooruit en lopen dus schijnbaar hoger en sneller dan hem! 10 Graden hoger en 2kn sneller lopen we over hem en zijn 19 koppige bemanning kijkt met grote ogen vol ongeloof toe. Hoe kan dit? Staat er op hun gezicht te lezen. Eens voorbij hem gaan we overstag, hij volgt en wij vallen af terug naar de startlijn.

Op 4 seconden na en het rammen van de startboei viel
onze start best wel goed mee. We maken een 360 rondje en komen 3de aan de bovenboei, een positie die we niet meer afgeven tot over de finish. Aan de laatste boei voor de finish ging de spi van Storm 2 naar beneden zonder dat ze een ander voorzeil ophadden. Later bleek dat ze dachten dat ze gefinishd waren.

Op handicap worden we 2de na Bullistic, een Bull van 12 meter. Als je met een Bull zo'n resultaten zeilt kan je hem evengoed rood schilderen vind ik...
De eigenaar van Storm 2 (Don Algie) is initiatiefnemer van deze race en tevens de eigenaar van de restaurantketen Hoghs Breath. Het is dus zijn eigen race!

Morgen beter is de leuze van een goede verliezer. De 3 Volvo's 60 zeilden met Ichi Ban (Farr 63) een onderonsje maar konden op handicap niet op tegen 'Joe' de nieuwe Swan 45. Morgen staan er 2
windward-leeward wedstrijdjes op het programma en een beetje meer wind....

Meer info: www.hogsbreathraceweek.com.au

foto: Magnavox 2UE had bij het binnenvaren een klein
probleempje met zijn 4m diepgang...

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: