Hoghs Breath race week: race 2 & 3

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 10/08/2003 - 02:00

Australië 10 augustus: 2 Windward-leeward races vandaag, niet
echt in het voordeel van een 60 voets 6 ton zwaar cruise zeilschip, maar de uitslag op het einde van de dag zou er anders over oordelen.

1ste Start, met nog 1min 10sec te gaan worden we over de lijn geduwd door 'Animal Farm' die er van overtuigd zijn dat ze binnen 10 seconden moeten starten. Wij draaien terug, starten over stuurboord, profiteren van een positieve shift en komen eerst aan de bovenboei. Een geluk bij een ongeluk noemen ze dat geloof ik...

Op het benedenwindse rak worden we ingelopen door onze 3 naaste concurenten maar gaan nog als eerste rond de benedenboei. De rechtse kant van Pioneer Bay blijkt meer druk te hebben en wij kijken toe van de linkse kant hoe Storm 2, Bullistic en Prowler over ons varen.4de Aan de bovenboei, 4de over de finishlijn.

2de Start, goed gestart, Bullistic die normaal de vloot leid ziet de startboei wel zitten en sleept deze een 50meter mee. We zien hen pas terug (hen opweg naar de bovenboei) als we onder spi naar de
benedenboei vlammen, we zijn dan halfweg het rak. We ronden elke boei als eerste en buiten een zandloper na het ronden van de 2de bovenwindse boei varen we een foutloze race. Op handicap worden we vandaag 2de en 1ste.

We hebben een afspraak met Don van Storm 2 zijnde elke race dat wij voor hem eindigen geeft hij ons een fles Mount Gay rum en als hij voor ons eindigd geven wij er 1.
Flessen mogen niet ingeruild worden dwz er zijn zeven races dus op het einde van Hog's Breath race week zijn er in het totaal 7 flessen rum en een crew party als gevolg voor beide schepen. Op het moment is het Australie 1, New Zealand (wij) 2!

Op de foto rechts met het grote varken op de spi: Storm 2

Meer info: www.hogsbreathraceweek.com.au

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: