Rolex Fastnet Race van start!

 • Author: Ice
  Date: ma, 11/08/2003 - 02:00

Plymouth GBR - Zondagochtend 10 augustus 8u locale tijd, het vlaggenschip van de RORC is onderweg om de startlijn te maken van de 608 mijl lange offshore: The Rolex Fastnet Race!
Cowes GBR - 248 boten maken zich klaar voor de start die weinig wind voorspelt met een beginnend tij van oost naar west de solent uit.

Dit resulteerde om 10u met een eerste downwind start voor de Open 60 klasse. Het getij was op dit uur nog niet helemaal gekeerd zodat het eiland Wight en het vasteland toch enig tactisch voordeel te bieden had.

Onder spinnakers en gennakers spurtte deze racemonsters de solent uit richting Needles. De matige oostelijke wind liet hen op het einde van de Solent in de steek en de vloot werd een speelbal van het getij.

Onder deze condities was het voor de latere startgroepen niet mogelijk om met het eerste tij Portland Bill te paseren voor 16u waarna het voor vele stroomdood varen werd.

Met deze natuurlijke vertraging zullen de eerste wedstrijdschepen de Fastnet Rock niet voor dinsdagochtend ronden en de finish minstens 24u later in Plymouth.

De 4 Belgische boten in deze offshore:

 • Garce van Jan Van den Bossche (First 31.7)
 • Moana van François Goubeau (First 47.7)
 • Oxygen van Axel de Cock (IMX 40)
 • Wet & Wild van Werner van Walle (X382)
 • Meer informatie en tijden van rondingen: www.rorc.org/fastnet/index.php

  Volg de Open 60 voet klasse via het tracking systeem: www.imoca.org/fastnet/

  foto © RegattaNews

  Auteur:

  • Ice

   Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

  Voor u geselecteerd: