Hog's Breath race week 2003: race 4

  • Author: Yan T.
    Date: di, 12/08/2003 - 02:00

12 augustus: 4 Volvo 60's aan de start nu en Merit maakt zijn entree door te vroeg te starten en moet terugkeren.
Het verschil met de vorige wedstrijden is dat we nu naar de eilanden trekken. We moeten bovenwinds een rots (White Rock)ronden, dan een close reach naar het tropische rijke mensen reservaat South Mole Island, gijpen voor het strand van..., en dan pal voor de wind Pioneer Bay oversteken, daar een boei gaan halen en dan terug opkruisen naar de finishlijn.
Alles tesamen slechts een 60 mijl. Wind en stroom tegen betekent onder de wal blijven en veel overstag gaan.

We willen een goede start nemen maar Storm 2 blijft als een bloedhond bij ons, we draaien een aantal keer rond elkaar en ik weet nu hoe het voelt om een start op America's Cup niveau te nemen. Als grootzeiltrimmer begin ik armen te krijgen die mijn
toekomstige "ex" zou doen blozen. We nemen een goede start met Storm aan lij.
Don (Storm 2) is iets sneller en leid ons rond de eerste boei, bij het
opkruisen binnen de stroomlijn nemen wij het van hem terug over.

Bij het ronden van White Rock leiden wij nog steeds onze klasse maar niet voor lang want daar het een zeer nipte close reach is en wij voor de rechte koers naar South Mole Island slechts onder
genua 1 kiezen gaat Storm hoog aan de wind om zijn assymetrische spi vroeger te kunnen trekken. Eenmaal wij het grote roze varken in zijn spi kunnen zien duurt het niet lang eer wij ook zijn spiegel zien.

Als we dwars van South Mole zijn gaat bij ons de 400 vierkante meter symetrische 0.75 op en na een halve mijl liggen we terug nek aan nek Pioneer Bay over te steken. De wind draaid halfweg en het wordt terug reachen, Storm loopt tot 2 minuten uit aan de benedenboei.

Op het kruisrak zeilen we de 60 voeter als een zwaardboot en gaan overstag op elke shift waardoor we tot op 1 minuut na Storm aan de finishlijn terugkomen. Fles rum voor Don dus, het staat nu 2-2
en er zijn nog 3 races te gaan.

Hoghs Breath race week: www.hogsbreathraceweek.com.au

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: