Rolex Fastnet Race: record niet verbroken!

  • Author: Ice
    Date: wo, 13/08/2003 - 02:00

PLYMOUTH - 4 uur te laat voor een nieuw Line Honeur Mono-hull record - Dat is wat de bemanning te horen kreeg van de 90 voet lange Shockwave/Alfa Romeo (Reichel/Pugh 90).
Ze bereikten gisteren om 19u12 de Plymouth breakwater finish lijn met een gezeilde tijd van 57u & 2min voor de 608 mijl.

Voor de 40ste Line honeur winner van de Fastnet-race die in minder dan 3 dagen deze klus klaarden net niet genoeg om het record in 1999 van Ross Field's RF Yachting te verbreken dat nu weer stevig op 53u & 8min blijft staan.

De Nokia (Reichel/Pugh 76) van Charles Dunstone staat momenteel aan de leiding in de Super Zero klasse en klopt hiermee Alfa Romeo met meer dan 6u in verbeterde tijd.

Wat doen de Belgen:
Oxygene (IMX 40) gevolgd door Moana (First 47.7) de grootste Belgen zijn vanochtend omstreeks 02u 14min als eerste de Fastnet rock gepasseerd. Het kan nog spannend worden tussen deze twee want er zit maar 14 minuten verschil tussen beiden.
Wet & Wild (X382) nog steeds onderweg van Lizzard naar de fameuze Rock.
Garce (First 31.7) de kleinste van de bende was gisterenavond rond 17u nog dapper onderweg naar Lizzard.

Members Clubracer racing team:
Bart van Meel op de Nederlands T Spanwil IV (J 44) heeft vanochtend om 01u08min de Rock mogen begroeten.

foto boven: Alfa Romeo aan Plymouth breakwater © RegattaNews

Meer informatie en tijden van de Fastnet Rock rondingen: www.rorc.org/fastnet/index.php

Volg de Open 60 voet klasse via het tracking systeem: www.imoca.org/fastnet/

foto onder: Alfa Romeo aan Plymouth breakwater © RegattaNews

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: