aankondiging: J/24 Worlds!

MEDEMBLIK - Volgende week zal op het ijsselmeer het 25e
wereldkampioen- schap J/24 gevaren worden. Een evenement waar diverse topzeilers van over de hele wereld aan mee zullen doen.
De J/24 zeilklasse is de grootste internationale kielboot klasse van de wereld.

In 40 landen wordt er, verdeeld over 150 vloten, actief wedstrijden gezeild. De hoge organisatiegraad in combinatie met een
strikte one-design rule maakt het tot één van de meest competitieve
wedstrijdklassen van de wereld. Sinds het 25 jarig bestaan van de J/24klasse is het voor het eerst dat een Wereld Kampioenschap in Nederland plaats vindt.
Het belooft een bijzonder spannend en sportief evenement
te worden.

Inmiddels hebben zich 68 teams uit 16 landen gekwalificeerd, van Japan tot Brazilië, van de USA tot Zweden en van Mexico tot Italië. Voor Nederland hebben zich 14 teams gekwalificeerd. Bovendien heeft Nederland dit jaar ook een serieuze titel kandidaat. Het team van Albert Kooiman was vorig jaar Europees Kampioen en dit jaar tijdens het EK in Sardinië maar net tweede. Ook de onlangs in Duitsland gevaren Kieler Woche is op naam gezet door Kooiman en het team van Max Houtzager, KAS Bank Private Banking, eindigde hier als 5e. Het WK belooft voor de Nederlanders een spannende strijd te worden.

Op het ogenblik is het al een drukte van belang in Medemblik,
verschillende internationale teams hebben containers met boten en
materiaal laten verschepen en zijn nu zich aan het voorbereiden op het evenement. Dit doen ze om de lokale condities van het wedstrijdwater bij Medemblik beter te leren kennen. Maar liefst 10 andere teams hebben nieuwe boten besteld en deze worden in Medemblik inmiddels wedstrijdklaar gemaakt.

Vanaf maandag zal langzamerhand duidelijk worden wie zich winnaar mag noemen van het 25e WK J/24

foto: team van Kooiman tijdens het EK © J.H.w Kruse

Meer informatie:
www.j24.nl/worlds/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: