Eerste plaats voor ‘Holmatro’ tijdens Cowes Week!

COWES - De traditionele Cowes Week regatta werd door de ‘Holmatro’, een Grand Soleil 44 R met aan boord een bemanning van jonge zeiltalenten, afgesloten met een eerste plaats overall binnen de eigen (IRC 2-)klasse. Hierbij wist zij 33 rivaliserende jachten achter zich te laten, waarvan met name de Sinergia’s 40 geduchte tegenstanders vormden. Tot op de laatste dag van de regatta was het een spannende strijd, maar met ruim 4 minuten voorsprong tijdens de slotrace wist de ‘Holmatro’ uiteindelijk toch de grote winnaar te worden binnen IRC 2.

Hoewel de jonge talentenbemanning van de ‘Holmatro’ (gemiddelde leeftijd: 22 jaar!) nog maar aan haar eerste wedstrijdseizoen bezig is en pas sinds maart jongstleden aan de start van nationale en internationale races verschijnt, heeft zij nu al een hele reeks opmerkelijke resultaten op haar naam staan. Zo werden binnen de eigen klasse tweede plaatsen behaald tijdens de North Sea Regatta en Scheveningen-La Rochelle, terwijl deelname aan de Kieler Woche resulteerde in een derde positie overall (IMS 1 t/m 5) en het winnen van de Fehmarn Regatta in IMS-klasse 1.

Begin dit jaar selecteerde de sponsor hen tijdens een serie oefenwedstrijden uit meer dan honderd deelnemers als ‘jong, aanstormend zeiltalent’. Met hun overwinning tijdens Cowes Week hebben de jonge bemanningsleden van de ‘Holmatro’ eens te meer bewezen, dat zij dit predikaat ook daadwerkelijk verdienen. Gezien hun nog prille wedstrijdervaring van krap 6 maanden, is het behalen van een eerste plaats tijdens ’s werelds langstlopende regatta op zijn minst een bijzondere prestatie te noemen!

foto archief Holmatra © Annemiek van Kinderen

Meer informatie Cowesweek: www.cowesweek2.co.uk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: