Het WK J24 is officieel geopend! (NED)

MEDEMBLIK - Het WK J24 is gisteren officieel geopend. 66 deelnemers uit alle uithoeken van de wereld zijn naar Medemblik gekomen.
Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn alle boten aan een grondige controle onderworpen met als doel om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Dat dat niet voor iedereen even positief was, bleek wel uit de veranderingen die soms nog aangebracht moesten worden. Zo moest een van de Italianen 5 milimeter aan de voorkant van de kiel er af shapen. En aan de achterkant moest er een en ander bij. Nou, dan ben je wel even bezig! OOk waren er behoorlijk wat te korte masten, te lange voostagen enzovoorts. Maar uiteindelijk is bijna iedereen inmiddels door de strenge keuring.

Vandaag mochten we aan de bak voor een oefenrace. Er was wat weinig wind, zeker naar mate de wedstrijd vorderde. Maar toch was het een leuke wedstrijd. Na de wedstrijd zorgde de sponsor voor gratis bier, dus wat wil je als zeiler nog meer?

Morgen gaat het WK echt van start. Rond 10.30 uur klinkt het eerste startschot en zullen de 66 deelnemers voor een zo goed mogelijke klassering gaan. Hoe dit afloopt? Aan het eind van de week zullen we weten wie zich de nieuwe wereldkampioen J24 mag noemen!

foto © Dutch J/24 class

Meer info: www.j24.nl/worlds/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: