WK J/24 gaat van start!

Na enkele dagen van het controleren, wegen en meten van de deelnemende boten en zeilers werd Zaterdagavond het WK J/24 dan eindelijk geopend door de burgemeester van Medemblik.
Tijdens de ceremonie bij Kasteel Radboud, die door de Nederlandse klasse-president Remco vd Berg werdt geleidt nam Geoff Evelyn afscheid als International President van de J/24 klasse.

Vervolgens werden de vlaggen van de vijftien deelnemende landen gedragen en vuurwerk afgestoken. Met het hijsen van de J/klasse vlag werd het WK dan echt voor open verklaard.

Zondag stond vervolgens de practice-race op het programma.
Een heerlijk begin van de dag werd in de loop van de middag iets minder. Er kwam bewolking en de wind nam af van 14 knopen tot net onder de tien knopen.
Hoewel een practice race natuurlijk weinig zegt was het duidelijk dat de Wereldkampioenen van 2001 het naar hun zin hadden. Ze behaalden de eerste plaats.
De tweede plek ging naar een italiaans team terwijl een duits en een engels team er voor zorgden dat er vier verschillende naties bij de eerste vier waren.

Beste nederlandse boot was Frans vd Wel met zijn NED39 crew. Nog net in de top tien. Volgens Dan Borrer vanuit de USA was het een ideaal wedstrijd-weertje. Een hoop windshifts zorgden ervoor dat je genoeg mogelijkheden had om andere boten in te halen. Maar ook om ingehaald te worden.

Maandag zal blijken wat de practice race allemaal waard was.
De eerste twee officiele wedstrijden staan dan op het programma.

Meer informatie is te vinden op www.j24.nl/worlds

(Foto: Dutch J/24 Class)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: